Quantcast

Hyundai julkaisi odotetun kuskikolmikon Kenian MM-ralliin – ”Se on uniikki kisa”

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimi julkaisi torstaina tehdastallin kokoonpanonsa kesäkuussa ajettavaan Kenian MM-ralliin.

Kuskikolmikko on hyvin odotettu, sillä tähtinimien Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen lisäksi Hyundai i20 WRC:tä Keniassa käskyttää espanjalaiskonkari Dani Sordo.

– Pääsen kilpailemaan ensimmäistä kertaa Keniassa! Se on uniikki kisa. Odotan innolla kokevani sen rallin kesällä, Sordo hehkutti Twitterissä.

Cantabrialainen on rajujen sorarallien erikoismies. Sordo on Hyundain WRC-auton ratissa myös ensi viikon Portugalin MM-rallissa sekä sitä seuraavassa kisassa Sardiniassa, jossa hän on voittanut kaksi edellistä kertaa.

Edellisessä Kroatian MM-rallissa ajanut Craig Breen on todennäköisesti tallipomo Andrea Adamon valinta heinäkuun Viron ralliin, jossa mies oli viime vuonna toinen. Breen saanee ajopaikan WRC-kalustolla myös Belgian asvaltilla elokuussa.

Keniassa suomalaisista ykköstilalle ovat yltäneet kertaalleen Ari Vatanen ja Tapio Laukkanen, Hannu Mikkola ja Tommi Mäkinen kaksi kertaa sekä Juha Kankkunen kolmesti.

Legendaarinen Safari-ralli on viimeksi ajettu MM-tasolla vuonna 2002, jolloin voittoa juhli Colin McRae Ford Focuksen ratissa.

Katso alapuolelta edellisen Kroatian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä