Quantcast

Hyundai-johtaja rauhoittelee WRC-tallin tilannetta – nouseeko Petter Solberg uudeksi tallipomoksi?

Petter Solberg
Petter Solbergia on veikkailtu Hyundain uudeksi tallipomoksi: Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli ilmoitti tiistaina ison uutisen, kun se kertoi tallipäällikkö Andrea Adamon lähdöstä.

Torinolaisen ja korealaisvalmistajan mahdollisesta erosta on huhuttu rallifoorumeilla jo pitkään. Taustalla on lukuisia syitä, mutta silti tallipäällikön vaihto vain kuukausi ennen uuden kauden alkua on aina vähintäänkin pienoinen yllätys.

Adamo jätti pestinsä välittömästi, eikä ole enää Hyundai Motorsportin päivittäisessä toiminnassa mukana. Adamon roolin ottaa väliaikaisesti haltuunsa yhtiön puheenjohtaja Scott Noh.

– Haluan kiittää Andreaa hänen merkittävästä panoksesta kuuden vuoden aikana. Hän on ollut mukana varmistamassa meille mestaruuksia sekä WRC:ssä että WTCR:ssä. Voimme muistella tulevaisuudessa yhdessä hienoja hetkiä. Toivon hänelle vain hyvää, Noh summaa.

Hyundai-pomo korostaa, ettei Adamon ero tallipomon roolista ole osa mitään suurempaa kokonaisuutta. Suurimpien huhujen mukaan koko Hyundain toiminta olisi vaakalaudalla rallin MM-sarjassa.

– Meidän valmistautumisemme kauteen 2022 jatkuu normaalisti. Uusi kausi alkaa Monte Carlosta tammikuussa, Noh vahvistaa.

– Moottoriurheilun kautta olemme sitoutuneita entisestään kiihdyttämään Hyundain mahtavaa suorituskykyä ympäri maailman.

Adamoa ennen Hyundain WRC-uran alussa johti monacolaislähtöinen Michel Nandan vuosina 2013-19. Varikkohuhut ovat tuomassa uudeksi tallipomoksi vuoden 2003 maailmanmestaria Petter Solbergia, jonka poika Oliver kuuluu Hyundain tehdaskuskeihin ensi kaudella.

Hyundain tallipäällikön tehtävästä väistyvä Adamo on puolestaan menossa F1-sarjaan Ferrarin tiimipomoksi.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat