Quantcast

Hyundai jahtaa ensimmäistä MM-titteliä – ”Paras tiimi ja kuski voittakoon!”

Michel Nandan. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on jahdannut muutaman vuoden ajan kynsin ja hampain valmistajien mestaruutta MM-sarjassa. Kaudella 2018 tilanne näytti jo valoisalta, mutta Toyota on kauden toisella puoliskolla rynninyt ohitse.

Toyota lähtee kauden päätösralliin Australiaan 12 pisteen karkumatkalla ennen Hyundaita. Myös M-Sport Fordilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet tallimestaruuteen, sillä eroa Toyotaan on 25 pistettä. Kuljettajien mestaruuden osalta tilanne on niin ikään täysin auki, joten kauden päätösrallista on luvassa huikea kamppailu.

– Minkälainen kauden finaali onkaan luvassa! 12 ajetun kisan jälkeen me lähdemme Australiaan tilanteesta, jossa molemmat mestaruudet ovat vielä jakamatta. Tiedostamme sen, että olemme menettäneet etumatkamme viimeisten kisojen aikaan. Toisaalta olemme entistä päättäväisempiä sen suhteen, että voitamme yhdessä Hyundaille ensimmäisen tittelin, Hyundain tallipomo Michel Nandan toteaa.

– Se on kuitenkin kaukana helposta tehtävästä. Kaikki neljä valmistajaa taistelevat voitosta ja haluavat päättää kauden hyvään suoritukseen. Taistelu tulee olemaan hurjaa. Se on paras tapa päättää jännittävä kausi. Paras tiimi ja kuskivoittakoon!

Siinä missä Hyundain on valahtanut valmistajien kärkisijalta toiseksi, on myös tiimin ykköskuski Thierry Neuville tippunut toiseksi kuskien mestaruustaulukossa. Eroa kärkimies Sebastien Ogieriin on kuitenkin vain kolme pistettä, joten kaikki on vielä omissa käsissä.

– Edelliset kisat eivät ole sujuneet meidän kannalta kovin hyvin. Nyt olemme sitten keskellä aivan mieletöntä mestaruustaistoa. Kaikilla kuskeilla ja tiimeillä on ollut ylä- ja alamäkiä. Nyt vanhat kisat on jätettävä taakse ja ladattava kaikki peliin Australiassa, Neuville povaa.

– Se että olemme tippuneet toiseksi pisteissä, antaa meille pienen etulyöntiaseman lähtöpaikan suhteen. Samalta lähtöpaikalta voitimme Australiassa 12 kuukautta sitten. Tavoite on tietenkin voitto ja se olisi upein tapa varmistaa mestaruus.

Lue myös nämä

  • Uusimmat