Quantcast

Hyundai hakee Sebastien Loebin johdolla kauden avausvoittoa – ”Meillä on kolme spesialistia ratin takana”

Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on valmistajien MM-sarjassa kolmen osakilpailun jälkeen kolmantena yhdeksän pistettä Toyotaa perässä. Edellä on myös kahta autoa ajattava Citroen, joten korealaistallissa ei olla tyytyväisiä kauden alkuun.

Varsinkin edellinen osakilpailu Meksikossa sujui Hyundailta mollivoittoisesti. Belgialainen Thierry Neuville ylsi lopulta neljänneksi, mutta sekin tulos oli selkeä pettymys.

– Nyt edessä on ensimmäinen kunnon asvalttiralli. Meidän viikonloppumme Meksikossa ei ollut helppo. Toivottavasti saamme nyt asiat takaisin raiteilleen, Neuville toteaa.

– Korsika on hieno kisa ja minulla on sieltä hyviä muistoja. Olen voittanut rallin sekä IRC-sarjassa että kaksi vuotta sitten MM-sarjassa Hyundailla. Ralli on haastava ja mutkia, niitä riittää. Olen kuitenkin aina nauttinut haasteista.

Hyundain tiimiin palaa Meksikon kisan väliin jättänyt multimestari Sebastien Loeb. Ranskalainen asvalttispesialisti on voittanut Korsikalla neljä kertaa.

– Ralli on ainoa MM-sarjassa, joka ajetaan Ranskan maaperällä, joten tunnelma on minulle erityinen. Kilpailu on äärimmäisen tekninen, ja täällä on paljon erityyppistä asvalttitietä. Välillä on nopeita osuuksia ja paljon röykkyjä. Näyttää siltä, että kisa on vuosi vuodelta nopeampi, Loeb summaa.

Loebin lisäksi Hyundain tallissa Korsikalla ajaa myös toinen asvaltin erikoismies Dani Sordo, kun taas vaisusti alkukauden ajanut Andreas Mikkelsen on joutunut vilttiketjuun. Uusi tallipomo Andrea Adamo on osoittanut heti, että hän on valmis tekemään kaikkensa, jotta Hyundai valloittaisi vihdoin ensimmäisen MM-tittelinsä.

– Me pysyttelemme positiivisella mielellä, vaikka kauden alku ei ole antanut meille niitä tuloksia, joista halusimme taistella. Tallina me keskityimme viime kaudella erityisesti suorituskyvyn parantamiseen asvaltille. Se myös kehittyi kauden aikana ja sitä olemme jatkaneet. Meillä on kolme spesialistia ratin takana, joten toivomme, että saamme hyvän taistelun aikaiseksi, Adamo sanailee.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat