Huttunen kamppailee Puolan EM-rallin voitosta – ”Tämä on upea ralli”

Jari Huttunen. Kuva: FIA ERC/Gregory Lenormand. DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Jari Huttunen pitää hallussaan toista sijaa Puolan EM-rallissa toisen ajopäivän jälkeen. Kilpailun johdossa ajaa Skoda-kuski Nikolai Grjazin, mutta ero suomalaiseen on vain hieman yli kymmenen sekuntia.

– Ajaminen on todella nautinnolista. Tämä on upea ralli. Katsotaan huomenna, mitä tapahtuu, Huttunen sanoi ERC.comin ralliradiossa.

– Renkaat olivat ihan loppu viimeisellä pätkällä. On upeaa, että pääsimme päivän maaliin näin hyvissä asemissa, Grjazin totesi.

Grjazin nakutteli pohja-aikoja miltei koko päivän ajan, mutta Huttunen pysyi hyvin venäläisen kyydissä. Lauantain kahdelle viimeiselle ek:lle kiuruvetinen nakutti kuitenkin pohjat. Huttuselle pohja-aika oli ensimmäinen EM-sarjan yleiskilpailussa.

Kärkikaksikko on ollut täysin omaa luokkaansa, sillä kolmantena oleva brittiläinen Skoda-kuski Chris Ingram on jäänyt jo yli puolitoista minuuttia. Ingram käy kovaa taistoa kolmostilasta saksalaisen Fabian Kreimin kanssa, joka on britin perässä vain 1,7 sekunnin turvin.

EM-sarjan voiton jo varmistanut venäläinen Ford-kuski Aleksei Lukjanuk ajoi ulos lauantaiaamuna ja keskeytti kisan johtopaikalta.

U27-luokassa ajava Miika Hokkanen kurvailee omassa luokassaan kolmantena ja yleiskilpailussa 16. sijalla. Etuvetoisella Peugeot 208:lla kilpaileva suomalainen on kuitenkin joutunut nöyrtymään länsinaapurin Tom Kristenssonille, joka on luokan kärjessä Opel Adamillaan liki minuutin päässä Hokkasesta. Kaksikon välissä on Espanjan Efren Llarena.

Sunnuntaina Puolassa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Puolan EM-rallin tilanne ek9/15 jälkeen:
1. Nikolai Grjazin RUS Skoda 1.01.37,4
2. Jari Huttunen FIN Hyundai +11,0
3. Chris Ingram GBR Skoda   +1.33,3
4. Fabian Kreim GER Skoda   +1.35,0
5. Mikolaj Marczyk POL Skoda +1.59,5
6. Grzegorz Grzyb POL Skoda +2.05,2

------------------------
16. Miika Hokkanen Ford R2  +7.34,5

Lue myös nämä