Hurja tilanne suomalaisten tähdittämässä rallissa Liettuassa – aitatolppa tuli ohjaamosta läpi

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen/RPF
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa aloitti Samsonas-rallin Liettuassa pirteästi. Viime vuonna Suomen mestaruutta juhlinut Asunmaa on perjantain viiden erikoiskokeen jälkeen sorarallissa kolmantena. 

Kilpailua johtaa venäläinen Hyundai-kuski Nikolai Grjazin, joka on karannut Asunmaalta 16,4 sekunnin päähän. Kaksikon väliin kiilaa isäntämaan Vaidotas Zala, joka on 6,2 sekuntia suomalaista edellä.

Myös nuori lupaus, tämän vuoden AKK:n Tulevaisuuden tähti Sami Pajari on aloittanut vahvasti kaksivetoisella Ford Fiesta R2:lla. Pajari ajaa yleiskilpailussa kymmenentenä ja on kaksivetoisten luokassa toisena. Edelle kaksivetoisissa on ehtinyt vain BMW M3:lla ajava Liettuan Giedrus Firantas. Pajari on jäänyt bemarikuskista vain 3,1 sekuntia.

Kisan puhuttavin tilanne sattui kuitenkin liettualaiselle BMW-kuski Marius Ziukelikselle. Auto lipsahti kovasta vauhdista tieltä ja pätkän varressa olleet paksut aitatolpat olivat käydä kohtalokkaiksi. Yksi aitatolppa meni auton ohjaamon läpi. Twitterissä jaetussa kuvassa näkyy, että tolppa menee juuri kuljettajan ja kartanlukijan välistä auton läpi. Onni oli kuitenkin matkassa ja kuljettajapari selvisi säikähdyksellä.

Samsonas-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on 11 erikoiskoetta.

Samsonas Rokiskis -ralli, tilanne 5/16 ek jälkeen:
1. Nikolai Grjazin Hyundai 23.45,9
2. Vaidotas Zala Skoda     +10,2
3. Teemu Asunmaa Skoda     +16,4
4. Dominykas Butvilas Skoda  +1.08,8
5. Janis Vorobjovs Mitsubishi +1.15,5
6. Giedrius Notkus Mitsubishi +1.16,2
----------------
10. Sami Pajari Ford     +2.11,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat