Hurja draamankaari sai jatkoa Portugalissa – Paddon johtopaikalta ulos

Hayden Paddon. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalin MM-rallissa olosuhteet ovat olleet äärimmäisen haastavat. Kisan seitsemännellä erikoiskokeella Ponte de Limassa lisää kuskeja jäi tien varteen.

Keskeyttäneiden listalle lisättiin Hyundain Andreas Mikkelsen, joka jäi reitille teknisen vian vuoksi. Citroenin Craig Breen menetti rengasrikon vuoksi kaksi minuuttia ja tippui kärkikahinoista.

Hyundain Hayden Paddon ajoi puolestaan ulos johtopaikalta. Paddonin auto jäi tukkeeksi keskelle tietä, minkä vuoksi erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään. Rysäys oli raju, mutta Paddon ja kartanlukija Sebastian Marshall pääsivät autosta ulos omin jaloin. Tallin mukaan Paddon vietiin varotoimenpiteenä sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Kisan kärkeen nousi Hyundain Thierry Neuville, joka johtaa rallia 7,3 sekunnin erolla ennen Fordin Elfyn Evansia.

Toyotan Esapekka Lappi jatkaa ainoana Toyota-kuskina kilpailussa. Lappi on noussut muiden ongelmien myötä seitsemänneksi. Eroa kärkeen on reilut puoli minuuttia.

– Nyt ei ihme kyllä tullut mitään uusia ongelmia. Olen onnellinen, että pääsimme maaliin. Edellisellä meni iskari, niin se vähän hidasti, Lappi totesi WRC All Liven lähetyksessä.

Fordin Teemu Suninen ei päässyt ajamaan erikoiskoetta läpi kisavauhtia, sillä hän starttasi pätkälle Paddonin jälkeen. Neljänneksi nousseelle Suniselle annettiin lopulta sama aika kuin Toyota-kuljettaja Lapille.

Portugalin MM-rallin tilanne EK7/20 jälkeen:
 1. Thierry Neuville  Hyundai   +1.33.55.2
 2. Elfyn Evans    Ford    +7,3
 3. Kris Meeke     Citroen   +11,6
 4. Teemu Suninen   Ford    +18,3
 5. Dani Sordo     Hyundai   +23,8
 6. Mads Östberg    Citroen   +30,1
 7. Esapekka Lappi   Toyota   +33,0
 8. Craig Breen    Citroen   +2.19,9
 
 
 
 

Lue myös nämä