Huimat 80 kuljettajaparia Suomen MM-ralliin, Jari-Matti Latvala mukana!

Suomen MM-ralli keräsi hienon potin kilpailijoita elokuun alussa käytävään kauden yhdeksänteen osakilpailuun.
Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen
Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mukana on yhteensä 80 kuljettajaparia, mikä on enemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 2015. Rally1-autoja on mukana yhteensä kymmenen kappaletta. Näistä peräti puolet on Jyväskylässä päämajaansa pitävän Toyotan miehistöjä.

Toyota tuo Keski-Suomeen koko arsenaalinsa, sillä mukana on kaksinkertaisen maailmanmestarin Kalle Rovanperän lisäksi Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Vakikuskien lisäksi Sami Pajari tekee debyyttinsä Suomen MM-rallissa Rally-auton ratissa.

Hyundai marssittaa Jyväskylään odotetun kolmikon. Koko kauden kuljettajien Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin lisäksi korealaismerkkiä edustaa kotikilpailussaan Esapekka Lappi. M-Sport Fordin Rally1-auton ratissa nähdään Adrien Fourmaux sekä Gregoire Munster.

– Onhan se mahtavaa, että meillä on 10 Rally1-autoa, joista kolme on suomalaiskuljettajilla. Yksi erityisen kiinnostava on nuori Rally1-autolla debytoiva Sami Pajari, joka oli 2019 mukana meidän Flying Finn Future Rally Starina. Tuolloin Samin kisa päättyi Rally4-autolla pusikkoon, mutta hän on kuitenkin sen jälkeen ottanut isoja harppauksia eteenpäin urallaan. On todellinen tuhkimotarina nousta viidessä vuodessa ensimmäisestä MM-rallistaan Rally1-auton rattiin, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sanoo.

– On myös hienoa nähdä tällaista sitoutumista Toyotalta, että he tuovat kisaan mukaan peräti viisi Rally1-autoa. Lisäksi on huomattavaa, että mukana on kaikkiaan kolme maailmanmestaria, kun Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier ja Ott Tänak kaikki nähdään mittelemässä voitosta viime vuoden voittajan Elfyn Evansin kanssa.

Hulppeat 34 Rally2-autoa taistelee Suomen MM-rallissa omista pisteistään. Mukana on tiukasti sarjaa ajavien ammattilaisten lisäksi myös yllätysnimenä Jari-Matti Latvala, Toyotan tiimipäällikkö, joka asettuu nyt oman tehtaan Rally2-autoon kartturinaan Juho Hänninen. Latvala osallistui kisaan myös viime vuonna ja sijoittui Rally1-luokassa viidenneksi

Vastaansa Latvala ja Hänninen saavat kaikki WRC2-luokan kovimmat tähdet. Listalta löytyvät muun muassa Oliver Solberg, Teemu Suninen, Emil Lindholm, Gus Greensmith ja Pierre-Louis Loubet, kuin myös kotimaiset tähdet Lauri Joona, Roope Korhonen, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa. Nuorta polveakin saadaan joukkoon vauhtiaan mittaamaan, kun vasta 17-vuotias Tuukka Kauppinen osallistuu elämänsä ensimmäiseen MM-ralliin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

– WRC2-luokan 34 kilpailijaa on kova luku. Tulee olemaan todella mielenkiintoista seurattavaa ralliyleisölle, miten Latvala pärjää nälkäisten nuorten kuljettajien kanssa, kun hän saa vastaansa esimerkiksi Oliver Solbergin ja monia muita luokan kärkinimiä, Tarkiainen summaa.

Rally3-luokassakin on mukava osallistujamäärä, kun Junior WRC -sarja on pitkästä aikaa mukana Suomessa. Edellisen kerran sarjaa ajettiin Suomen osakilpailussa viisi vuotta sitten. JWRC-sarjan osakilpailussa kisaa myös AKK:n tukema Flying Finn Future Rally Star -kisan voittaja, Leevi Lassila, joka seuraa näin aiempien tulevaisuuden tähtien jalanjäljissä.

Kaiken kaikkiaan Secto Rally Finlandissa on mukana jopa 28 eri kansallisuutta, ja miehistöjä on yhteensä 80.

– On ilo toivottaa JWRC tervetulleeksi mukaan viiden vuoden tauon jälkeen. Heidän jatkokseen kun lisätään vielä kahdeksan muuta samanlaisilla autoilla ajavaa kuljettajaa, niin meillä on kisassa mukana 25 Rally3-autoa, joten taistelut tässäkin luokassa tulevat olemaan huikeaa nähtävää, Tarkiainen hehkuttaa.

Katso osallistujalista kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Lue myös nämä