Huima taistelu käynnissä EM-rallissa! Mikko Heikkilä kolmantena, entinen WRC-kuski huokaili: ”On hullua, että taistelemme sekunnin kymmenesosista”

Oliver Solberg jatkaa Ruotsin EM-rallin kärkipaikalla perjantain ajopäivän jälkeen.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusiseelantilainen Hayden Paddon vaanii kuitenkin erittäin lähellä. Eroa kärkikaksikon välillä on vain 3,3 sekuntia. Viime vuonna kotimaassaan voittoa juhlinut Solberg ei ollut perjantaina tyytyväinen autonsa käyttäytymiseen.

– Luulin, että minulla on rengasrikko takana vasemmalla, kun tuntui niin löysältä. En voi sanoa, että fiilis olisi ollut kovin hyvä tänään. Huomenna auton pitäisi sopia pätkille paremmin. Toivottavasti voimme silloin vähän puskea, Solberg mietiskeli.

Viime vuoden Euroopan mestari Paddon on taistellut vahvasti kotiteillään ajavaa Solbergia vastaan.

– Kuten (Mikko) Heikkilä sanoisi, niin jokainen pätkä on kuin aika-ajopätkä. On hullua, että taistelemme vain sekunnin kymmenesosista joka pätkällä. Aina kun yritän puskea, niin menetän auton perästä otteen. Huomisen pitäisi sopia meille paremmin, Paddon mietiskeli.

Rallin kolmannella sijalla oleva Heikkilä kommentoi juuri niin kuin entinen WRC-kuski Paddon aprikoi. Taistelu kärjessä on todella tuimaa. Heikkilä on jäänyt kärjestä 12,7 sekuntia.

– Tämä on pelkkää aika-ajopätkää. En odottanut näin tiukkaa taistelua, mutta tämän on hienoa. Vaikka emme ole nopeimpia, niin nautin todella paljon, Heikkilä kertoi.

Heikkilän takana neljännellä sijalla on EM-sarjaa johtava ranskalainen Mathieu Franceschi, joka on jäänyt suomalaiskuskista vain 4,2 sekuntia. Latvian Martins Sesks on viidentenä 3,1 sekuntia Franceschia perässä.

Kuudennella sijalla on norjalainen Frank Tore Larsen, joka ajaa Volkswagenin jo varsin vanhalla R5-autolla. Larsenin takana on Citroenia komentava entinen WRC-kuski Mads Östberg, jonka ero kärkeen on jo 27,8 sekuntia.

Kymmenen kärjen täydentävät isäntämaan Isak Reiersen, Puolan Miko Marczyk ja Norjan Eyvind Brynildsen.

Ruotsin EM-rallin viimeinen ajopäivä on lauantaina, jolloin ohjelmassa on vielä kahdeksan erikoiskoetta.

Ruotsin EM-rallin tilanne EK9/17:

SijaKuljettajaTalliAika
1. Oliver SolbergSkoda41.21,9
2.Hayden PaddonHyundai+3,3
3.Mikko HeikkiläToyota+12,7
4. Mathieu FranceschiSkoda+16,9
5.Martins SesksToyota+20,0
6.Frank Tore LarsenVW+21,7
7.Mads ÖstbergCitroen+27,8
8.Isak ReiersenSkoda+37,8
9.Miko MarczykSkoda+47,9
10.Eyvind BrynildsenVW+50,5
11.Andrea MabelliniSkoda+1.00,8
12.Simone TempestiniSkoda+1.01,3

Lue myös nämä

  • Uusimmat