Huikea taisto päättyi Neuvillen juhliin – Lappi ylsi kolmanneksi

Neuville nousi voittajaksi Sardiniassa. Kuva: Hyundai Motorsport

Sardinian MM-ralli päättyi lopulta Hyundain Thierry Neuvillen voittoon. Belgialaiskuski kiri voittoon rallin päätöserikoiskokeella.

– Annoin ihan kaikkeni. Tiimi on tehnyt loistavaa työtä tänä viikonloppuna. Yritimme ainakin kaikkemme. Aivan mieletön päätös tälle kisalle, Neuville totesi viimeisen pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Neuville lähti viimeiselle erikoiskokeelle 0,8 sekunnin takamatkalta, mutta peittosi Ogierin 1,5 sekunnilla. Eroa tuli lopulta Neuvillen eduksi vain seitsemän kymmenystä.

Toyotan Esapekka Lappi ajoi Sardiniassa kolmanneksi. Palkintosija ratkesi lauantai-iltana, kun tallikaveri Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään laturivian vuoksi viimeiselle siirtymälle.

Podium-sijoitus on Lapin uran toinen. Viime kesänä pieksämäkeläinen juhtli uransa avausvoittoa Suomen MM-rallissa.

– Tuntuu tosi hyvältä. Minusta me ansaittiin tämä tulos. Iso kiitos Jannelle (kartturi Ferm) ja tiimille. Meillä on ollut monenlaisia haasteita alkukaudesta, ja siksi tämä on tärkeä tulos. Olisin voinut olla podiumilla aiemminkin, mutta muutamia virheitä on sattunut, Lappi hehkutti.

Latvala ja Suninen jämäpisteille

Latvala ylsi lopulta kisassa seitsemänneksi lauantain keskeytyksestä huolimatta. Power Stagella Latvala teki virheen ja sammutti moottorin vasemmalle kääntyvässä mutkassa.

Hyundain Hayden Paddon oli neljäs ennen Citroenin Mads Östbergia ja Craig Breenia. Myös Toyotan kolmas kuljettaja Ott Tänak ylsi perjantain keskeytyksen rasittamana kuitenkin pisteille. Tänak oli rallin kahdeksas.

Fordin Teemu Suninen kamppaili rallin alkuvaiheissa jopa palkintosijasta, mutta homma meni pipariksi ulosajon vuoksi perjantai-iltana. Lopulta Suninen kuitenkin nousi lopputuloksissa kymmenenneksi.

– Minulla on ollut vaikeuksia hitailla osuuksilla. Seuraavaksi ajetaan Suomessa ja siellä on vain nopeaa. Toivon todella, että voin taistella podiumista kotirallissa, Suninen summasi.

Rallin MM-sarja jää Sardinian kisan jälkeen kesätauolle. Seuraava ralli ajetaan Jyväskylässä heinäkuun lopussa.

Sardinian MM-rallin lopputulokset:
1. Thierry Neuville  Hyundai 3.29.18,7
2. Sebastien Ogier  Ford     +0,7
3. Esapekka Lappi   Toyota  +1.56,3
4. Hayden Paddon   Hyundai  +2.55,2
5. Mads Östberg    Citroen  +3.10,9
6. Craig Breen    Citroen  +4.31,7
7. Jari-Matti Latvala Toyota  +11.22,1
Power Stagen tulokset:
1. Neuville 4.52,9
2. Ogier   +1,5
3. Tänak   +1,6
4. Mikkelsen +2,5
5. Evans   +4,3
Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö