Quantcast

Huhut kiihtyvät Suomen MM-rallin ympärillä – kilpailunjohtaja ei suostunut kommentoimaan

Teemu Suninen
Teemu Suninen vauhdissa Suomen MM-rallissa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu saattaa lykkääntyä nykyiseltä paikaltaan syksyn puolelle. Pahimmassa tapauksessa kilpailu jää kokonaan ajamatta.

Suomen MM-rallin siirtymisestä on kantautunut useita huhuja viime päivien aikana. Perinteikäs ”Jyskälä” on tällä hetkellä merkattuna kalenteriin heinä-elokuun taitteeseen.

Hallitus suunnittelee parhaillaan koronarajoitusten purkamista, mutta pandemia vaikuttaa vielä kesän tapahtumiin. Näillä näkymin ensimmäinen rokotuskierros venyy loppukesään saakka, eikä vielä ole tarkkaa tietoa siitä, milloin isoja yleisötapahtumia voidaan taas järjestää.

Rajoitukset vaikuttavat suoraan Suomen MM-ralliin, joka on riippuvainen pääsylipputuloista. Viime kesänä kisa jäi kokonaan ajamatta koronan vuoksi.

Rallit.fin kuulemien huhujen mukaan Suomen MM-rallille yritetään etsiä uutta ajankohtaa syyskuulta. Rallit.fi yritti saada asiaan kommentin kilpailunjohtaja Kai Tarkiaiselta, mutta hän ei suostunut kommentoimaan asiaa.

Rallin järjestelyistä vastaavan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoi maaliskuussa Rallit.fille, että kilpailun järjestäminen ilman yleisöä on ”vaikeaa”.

Lue myös: Jyväskylän MM-ralliin harkitaan erityistä ratkaisua – mutta onko kilpailua mahdollista järjestää kokonaan ilman yleisöä?

Myös kansainvälinen rallisivusto DirtFish kertoo, että Suomen MM-rallia ei aiota järjestää ilman yleisöä. Tiettävästi AKK käy parhaillaan neuvotteluita MM-sarjan promootioyhtiön ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa kilpailun mahdollisesta siirrosta.

– Siirto mahdollisimman pitkälle kohti kauden loppua parantaisi mahdollisuuksia järjestää kilpailu katsojien kanssa, nimettömänä pysytellyt lähde kertoi DirtFishille.

Suomen MM-rallille voisi löytyä uusi ajankohta syyskuun loppupuolelta Kreikan Akropolis-rallin ja Katalonian MM-osakilpailun välistä. Akropolis-ralli päättyy 12. syyskuuta, ja Katalonian ralli alkaa 14. lokakuuta.

Suomen MM-rallin kohtalosta saatetaan kuulla uutisia jo ensi viikolla.

Katso alapuolelta edellisen MM-rallin, Rovaniemen osakilpailun parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Jutun kolmatta kappaletta muokattu kello 14.10.

Lue myös nämä

  • Uusimmat