Quantcast

Huhumylly kiihtyy – ovatko tässä WRC-tallien kuljettajakokoonpanot ensi kaudelle?

WRC-kuljettajat
WRC-kuljettajat yhteispotretissa tämän vuoden Korsikan rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuolileikki lähestyy loppuaan rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla. Tällä viikolla odotellaan sopimusuutisia useammastakin tallista.

Toistaiseksi vain viiden kuljettajan sopimukset ensi kaudelle on julkistettu. Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen jatkavat Hyundailla, Ott Tänak ajaa Toyotalla, Teemu Suninen ohjastaa M-Sportin Fordia, ja viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier siirtyy Citroenille.

Tiettävästi Toyota julkistaa tällä viikolla Jari-Matti Latvalan jatkosopimuksen. Samalla voidaan odottaa uutisia myös Kris Meekestä, joka vahvojen huhujen mukaan on siirtymässä Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-tiimiin.

Esapekka Lappi on lähtökuopissa Toyotalta ja siirtynee Ogierin tallikaveriksi Citroenille. Ranskalaisvalmistaja ei ole vielä vahvistanut, kilpaileeko se ensi kaudella kahdella vai kolmella autolla. Mikäli se ajattaa kolmattakin WRC-ajokkia, paikkaan on vahvimmin tyrkyllä Mads Östberg.

Irlantilaiskuljettaja Craig Breenin uskotaan lähtevän Citroenilta Sunisen tallikaveriksi M-Sportille. Uudesta-Seelannista kantautuneet huhut ovat tuomassa myös Hayden Paddonia Fordin puikkoihin. Velocitynews.co.nz-sivuston mukaan Paddon siirtyisi Hyundailta M-Sportille vuoden ”lainasopimuksella”.

Siirtoruletin häviäjäksi on jäämässä Elfyn Evans, mikäli näihin huhuihin on luottamista. Evansin sopimus M-Sport Fordin kanssa on katkolla kuluvan kauden jälkeen ja nyt hän on vaarassa jäädä ilman WRC-kontrahtia.

Rallit.fi hahmotteli, miltä tallien ensi vuoden kokoonpanot voisivat näyttää. Toimitus haluaa painottaa, että tämä on puhdasta spekulointia. Tähdellä merkattujen kuljettajien sopimuksia ei ole julkistettu.

Tallien kuljettajakokoonpanot kaudella 2019?

Citroen: Sebastien Ogier, Esapekka Lappi*, Mads Östberg*

Hyundai: Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo*

M-Sport Ford: Teemu Suninen, Craig Breen*, Hayden Paddon*

Toyota: Ott Tänak, Jari-Matti Latvala*, Kris Meeke*

Lue myös nämä

  • Uusimmat