Quantcast

Huh huh! Esapekka Lappi järkyttävän kovassa vauhdissa Lahden SM-rallissa

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta tuttu Esapekka Lappi tähdittää tänä viikonloppuna ajettavaa Lahden SM-rallia. Lappi kilpailee uudella Toyota Yaris N5 -autollaan. 

Pieksämäkeläinen lähti Lahteen haastamaan SM2-luokan Mitsubisheilla ajavia kärkikuskeja, mutta Lapin kanssa ovat pulassa myös ykköskaliiberin kalustolla ajavat SM1-luokan kärkinimet.

Kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen Lappi on yleiskilpailussa kuudentena. Takana ovat muun muassa Skodalla ajavat Juha Salo, Kalle Markkanen ja Aleksi Röyhkiö.

SM2-luokassa Lappi on jo kahden pätkän jälkeen tuntuvassa johtoasemassa. Mitsu-kuski Jaro Kinnunen on jäänyt reilun 15 sekunnin päähän.

– Kyllä tämä mukavasti toimii. Voidaan saada mutkissa vähän Mitsuja kiinni, kun tämä on ketterämpi auto. Kiihdytyksissä ehkä vähän hävitään, Lappi kuvaili SM-sarjan Youtube-lähetyksessä uutta kilpuriaan.

Lapin Yaris N5 on Espanjassa rakennettu ralliauto, jossa on PSA-konsernin kone, Fordin geometria ja Subarun voimansiirto.

– Ideana on se, että auto on selvästi edullisempi kuin R5-auto, mutta se on kuitenkin ihan oikea ralliauto ja sillä saa samat fiilikset kuin R5:llä. Se voi olla sekunnin per kilometri hitaampi, mutta nyt ollaankin vähän samalla alueella sen Rally3-auton kanssa, Lappi kuvaili aiemmin.

Rallin johdossa on Skoda-kuski Emil Lindholm. Toisella sijalla on Mikko Heikkilä ja kolmantena Egon Kaur. Lindholm, Heikkilä ja neljännellä sijalla majaileva Teemu Asunmaa kamppailevat tällä kaudella SM1-luokan mestaruudesta. Kolmikko on vain 5,3 sekunnin sisässä toisistaan.

Viidennellä sijalla rallissa ajaa Eerik Pietarinen. Lahdessa ajetaan perjantai-iltana vielä yksi erikoiskoe. Lauantaina ajetaan vielä kuusi pätkää.

Lahden SM-ralli, tilanne EK2/8 jälkeen: 

1. Emil Lindholm  Skoda 11.31,3
2. Mikko Heikkilä  Skoda  +1,6
3. Egon Kaur    VW    +3,0
4. Teemu Asunmaa  Skoda  +5,3
5. Eerik Pietarinen VW    +5,5
6. Esapekka Lappi  Toyota +11,8
7. Kalle Markkanen Skoda  +19,3
8. Juha Salo    Skoda  +19,9 
9. Aleksi Röyhkiö  Skoda  +21,9
10. Jaro Kinnunen  Mitsu  +27,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat