Quantcast

HS: Tommi Mäkinen saa Toyotan WRC-auton kokoelmiinsa, myös Jari-Matti Latvalan unelma toteutumassa

Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala
Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan entinen tallipäällikkö Tommi Mäkinen saa melkoisen lahjan tulevana vuonna, sillä autonvalmistaja on antamassa Mäkiselle yhden Toyota Yaris WRC -auton. 

Vuonna 2022 MM-sarjassa siirrytään hybriditeknologialla toimiviin Rally1-autoihin, jonka myötä vanhat WRC-tykit jäävät historiaan ja museoihin. Asiasta uutisoivan Helsingin Sanomien mukaan Mäkisen lisäksi myös Toyotalla vuonna 2019 MM-tittelin voittanut Ott Tänak sekä kaksi mestaruutta (2020-21) valloittanut Sebastien Ogier saavat yhden Toyotan WRC-auton mieheen.

Lisäksi Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on luvannut yhden WRC-auton myös tallin nykyisellä tiimipomolle Jari-Matti Latvalalle. Tuurilainen johdatti debyyttikaudellaan Toyotan triplamestaruuteen.

– Oli puhetta, että WRC-luokan Toyota Yaris olisi täällä ehkä kesällä. Akio tosin sanoi, että minun pitää ensin ajaa kisa häntä vastaan. Se on vielä huulenheittoa. Katsotaan, mihin se johtaa. Akio on innokas ajamaan ja on kehittynyt, Latvala kertoo Helsingin Sanomien verkkosivuilla.

Mäkinen on kommentoinut autopalkintoaan Ilta-Sanomien sivuilla. Mäkisellä on ennestään muun muassa vuoden 1996 Mitsubishi Lancer, joka on tosin näytöllä toisen mestarin Juha Kankkusen yksityisessä automuseossa Laukaassa. Kankkunen laittoi muutaman autonsa jo ”lihoiksi”, mutta Mäkisellä ei ole samanlaisia aikomuksia.

– En ole miettinyt, eikä ole tarkoitus myydä. Esimerkiksi se Mitsu on niin harvinainen auto, sellaisia ei ole myyty yhtäkään minnekään. Se on alkuperäinen auto, niin harvinainen, etten viitsi myydä mihinkään. Toyotat ovat itse tehtyjä autoja. En myy niitä ikinä mihinkään, Mäkinen toteaa Ilta-Sanomille.

Mitsubishi Lancerin ja pian Mäkisen kokoelmiin tulevan Yaris WRC:n lisäksi puuppolalainen omistaa myös muita Toyotan kilpureita sekä eri automalleja Subarun vuosiltaan.

Helsingin Sanomien mukaan Toyotan Japanin päämajassa on yhteensä 14 WRC-autoa, jotka annetaan eteenpäin. Osa autoista menee automuseoihin ja muutama siis Toyotan leivissä kunnostautuneille kuskeille ja tiimipomoille.

Katso alapuolelta viimeisen WRC-aikakauden osakilpailun, Monzan MM-rallin parhaat palat. 

Lue myös nämä