Höljesin ”maaginen viikonloppu” ei tuonut Sami-Matti Trogenille finaalipaikkaa

Sami-Matti Trogen vauhdissa Höljesin radalla.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Höljesin osakilpailu ei tuonut tavoiteltua finaalipaikkaa RX2-luokassa ajavalle Sami-Matti Trogenille. Ruotsin Höljesissä oli jälleen kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja ja ennätysmäärä RX2-luokan kilpailijoita viettämässä ”Magic Weekendiä”.

Se osoittaa Höljesin arvostuksen niin tiimien kuin katsojienkin silmissä. Set Promotionin väreissä kilpailevalle Sami-Matti Trogenille kysessä oli kauden kolmas viikonloppu legendaarisella rallicrossradalla.

Esimakua Trogenin vauhdista saatiin harjoituksissa, kun ensimmäisestä radalla käynnistä oli tuloksena neljänneksi nopein aika, mutta toisessa paluu varikolle tapahtui hinausauton avulla, sillä autoon iski sähkövika.

Varsinainen kilpailu alkoi perjantaina kahdella alkuerällä. Ensimmäisessä Trogen oli loistavassa vauhdissa, karkasi heti lähdöstä sarjajohtajan nenän eteen ja pyyhälsi kärjessä ensimmäisellä kierroksella, kunnes taivas synkkeni. Kardaani meni poikki ja lohjalaiselle jäi startista luu käteen. Toisessa erässä Trogenin kohtaloksi koitui periksiantamattomuus, kun hän ajautui taisteluun kilpakumppanin kanssa hukaten tähän liikaa aikaa. Sijoitus kahden erän jälkeen oli 23.

– Hieno fiilis kilpailla taas Höljesissä. Porukkaa oli katsomoissa paljon jo perjantaina, ja tunnelma korkealla myös varikolla. Ensimmäinen startti onnistui ja olin kärjessä, ajoin ruotsalaiskuskia karkuun kunnes meno katkesi kuin seinään. Kardaani meni poikki ja homma oli siinä. Toisessa erässä liikaa kolistelua eikä aika ollut hyvä, Trogen kertaa.

Perjantaina kerättyjen pisteiden mukaan kuljettajat jaettiin lauantain alkueriin, ja Trogen näytti osaamistaan kahden voiton edestä. Perjantainen keskeytys kuitenkin kummitteli taustalla ja semifinaalipaikan saalistaminen oli yhden pisteettömän startin vuoksi vaikea tehtävä.

– Sain hyvän lähdön ja voitin, mutta auto tuntui vähän puskevan. Siinä meni muutamia arvokkaita sekunnin osia jotka vaikuttivat kokonaistilanteeseen, joten tiimi teki pieniä parannuksia seuraavaa lähtöä varten. Olin kokonaisajoissa kolmannen alkuerän seitsemäs, eli se meni ihan kohtalaisesti, Trogen selvittää.

– Viimeisen erän lähdössä oli kolistelua, takarengas sai osumaa ja se haittasi ajoa, mutta tulin jälleen ykkösenä ruutulipulle. Aika ei kuitenkaan riittänyt ja se finaalipaikka jäi saamatta. Olin lopulta viidestoista, eikä se tyydytä, kun tavoite oli asetettu korkeammalle.

Trogen kilpailee seuraavan kerran Crosskart Xtreme SM-sarjan osakilpailussa 8.7. Kauhajoella, RX2-sarja jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Silloin MM-karavaani on siirtynyt Kanadaan.

Lue myös nämä