Quantcast

Henrik Pietarinen huipensi veljeksien rallikauden – ”Piti ottaa kylmän viileästi”

Henrik Pietarinen pääsi juhlistamaan SM2-luokan mestaruutta yhdessä kartanlukijansa Juha Lummaan kanssa. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pietaristen veljespari nappasi jättipotin lauantaina Turussa päättyneellä rallin SM-kaudella. Eerik Pietarinen oli varmistanut SM1-luokan mestaruuden jo aiemmin, ja lauantaina SM2-luokan tittelin kuittasi nimiinsä Henrik Pietarinen.

Tuusulalainen Henrik Pietarinen starttasi lauantaipäivään SM2-luokan johtopaikalta. Ero luokan pistekärkeen Esa Ruotsalaiseen oli ennen Turun rallia niukat neljä pistettä. Viidennellä erikoiskokeella Ruotsalainen putosi pois pelistä ja muutkin mestariehdokkaat jäivät Pietarisen taakse, jolloin miehen latu kohti mestaruutta aukesi entistä kirkkaampana. 23-vuotias Pietarinen ajoi rallin loppuun varmoin ottein.

– Ihan hyvältä maistuu mestaruus. Tämä aamu meni ihan hyvin, vähän koitettiin tullakin sieltä vielä. Kolme viimeistä pätkää otettiin sitten aika rauhassa. Piti ottaa kylmän viileästi pätkät ja ihan hissukseen läpi vain maaliin asti,

– Ihan hyvältä maistuu mestaruus. Tämä aamu meni ihan hyvin, vähän koitettiin tullakin sieltä vielä. Kolme viimeistä pätkää otettiin sitten aika rauhassa. Piti ottaa kylmän viileästi pätkät ja ihan hissukseen läpi vain maaliin asti, kertasi nuorempi Pietarinen.

Eerik Pietarinen oli kauden päätösrallissa SM1-luokassa kolmas.

– Kauteen olen ihan tyytyväinen. Kausi oli hyvä, siitä iso kiitos sponsoreille, tiimille ja kartturille. Tämä päätösosakilpailu ei ollut ihan niin hyvä. Kauteen on mahtunut neljä voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Jyväskylässä ajettiin WRC2-luokassa ja se voitettiin. Osa ihan hyviä kilpailuja ja osa vähän huonompia, summaa vain voittoon tyytyväinen vanhempi Pietarinen.

Pietariset ovat epävirallisen tiedon mukaan ainoita veljeksiä historiassa, jotka ovat voittaneet samana vuonna Suomen mestaruuden moottoriurheilun saralla. Pietariset lupailivatkin melkoista juhlintaa tuplavoiton kunniaksi.

– Eiköhän sieltä jotkut juhlat ole tulossa, Henrik valaisee.

– On kovat juhlat tulossa. Meinattiin, että mentäisiin illalla Kotipizzaan syömään, vitsailee isoveli Eerik.

– Onhan se hienoa, kun veli voittaa myös Suomen mestaruuden. Hieno juttu, että tulee samaan perheeseen kaksi mestaruutta, Eerik lisää vakavammalla ilmeellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat