Henri Hokkala kisaa ensi kaudella SM3-luokassa

Henri Hokkala. Kuva: HokkalaRacing.

Tykkää uutisesta

Tikkakoskelainen ralliautoilija Henri Hokkala starttaa SM3-luokan mitalitaistoon syksyllä hankitulla Ford Fiesta R2 -autollaan. Syksyllä yleiseen luokkaan nousseelle 23-vuotiaalle nuorukaiselle R2-luokan auto on aivan uusi tuttavuus.

– Pari kertaa kerkesimme kokeilemaan autoa ja onhan siinä tietysti omat niksinsä verrattuna Hondaan, mutta uskon pääseväni hyvin sinuiksi auton kanssa. Mutta kilometrejä tarvitaan paljon lisää.

Junioreiden SM-sarjassa kaksi kautta menestyksekkäästi kartturoinut Pekka Kelander siirtyy sivuun ja kabiinin täyttää jo muutamasti viime kaudella vierelle istahtanut Petäjäveden UA:n Kimmo Pahkala.

Kaudella 2016 alkanut yhteistyö AKK Driver Academyn kanssa saa myös jatkoa, kun Henri valittiin kauden 2018 rallivalmennusryhmään.

– Uskon, että on iso etu meille varsinkin nyt kun kokemusta on vähän nuottiralleista ja etenkin R2-luokan autosta. Ryhmästä löytyy erittäin paljon tietämystä kyseisestä autosta, jolla ensikauteen lähdetään, joten toivottavasti saadaan myös sitä kautta lisää vauhtia ja varmuutta ajamiseen.

Rallin suomenmestaruuden lisäksi SM3-luokassa taisteltava Tulevaisuuden Tähti -palkinto tuo lisämaustetta alkukauteen, kun viiden ensimmäisen osakilpailun jälkeen yhdelle alle 25-vuotiaalle menestyjälle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin FIA Junior WRC kalustolla.

– Tietenkin tavoitteet täytyy nostaa korkealle, jos haluaa kehittyä, mutta realiteetit täytynee ottaa huomioon. Tulevaisuuden Tähti -kilpailu tottakai kiinnostaa ja sen eteen tehdään töitä jatkuvasti. Kahdessa vuodessa junnuista yleisen SM-karkeloihin on kuitenkin iso askel, tulossa siis varmasti opettavainen ja erittäin mielenkiintoinen kausi.

Seitsemän osakilpailua käsittävä Rallin SM-sarja starttaa Tammikuussa Rovaniemeltä ja mitalien kohtalo ratkaistaan viimeistään syyskuun lopussa ajettavassa kauden finaalissa Turussa.

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Lue myös:

Henri Hokkala ei lähde himmailemaan – “Emme lähde varmistelemaan, vaan ajamaan kilpaa!... Ensimmäistä kauttaan Rallin SM-sarjassa ajavan jyväskyläläisen Henri Hokkalan, 23, kilpailukausi jatkuu tuleva...
Hokkalalta kelvollinen ensiesiintyminen SM-sarjassa – “Tehtiin se mikä pystyttiin”... Arctic Lapland ralli, tutummin Tunturiralli, kurvailtiin Rovaniemen lumisissa maisemissa viime viikonloppuna. ...
Henri Hokkalalla edessä uran ensimmäinen SM-ralli 23-vuotias jyväskyläläinen Henri Hokkala starttaa tänään Tampereella uransa ensimmäiseen SM-ralliin, kun vuoro...
Rallin junioreiden Suomen mestaruus ratkesi dramaattisesti – “En olisi uskonut” Rallin junioreiden SM-sarja sai dramaattisen loppuratkaisun kauden viimeisessä osakilpailussa Riihivuori-ralli...
Henri Hokkala nousi johtoon junioreiden SM-sarjassa Kaavin ympäristössä tänään ajettu Koillis-Savo Ralli oli juuri niin arvaamaton kilpailu kuin etukäteen hieman ...
Aki Hietavala :aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö