Quantcast

Henri Hokkala ajoi uran avausvoiton – ”Vihdoin palaset loksahtivat paikoilleen”

Hokkala ja Pahkala juhlivat voittoa Seinäjoella. Kuva: Tuomo Nikkola
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu, SM Pohjanmaa-ralli, ajettiin kaksipäiväisenä Seinäjoen alueen haastavilla ja vauhdikkailla teillä.

23-vuotias jyväskyläläinen Henri Hokkala onnistui ensimmäistä kertaa urallaan nappaamaan täyspotin rallin SM-sarjassa, kun hän ajoi kovatasoisessa SM3-luokassa osakilpailuvoiton peräti 35,8 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Jaro Kinnuseen.

R2-luokan Peugeotilla ajava Hokkala starttasi kilpailuun SM-sarjan viidenneltä sijalta. Lisäpanosta ralliin toi myös tänään sunnuntaina ja maanantaina järjestettävät Tulevaisuuden Tähti -kilpailun valintatestit, joiden voittaja pääsee osallistumaan AKK:n tarjoamana Jyväskylän MM-ralliin junior-WRC -luokkaan.

– Ennen rallia asennoiduttiin niin että tää on se meidän ralli, tiedän oman potentiaalini ja halusin näyttää sen. Heti perjantaina iskettiin ja otimme johtopaikan haltuun. Perjantain tulokset kuitenkin nollaantuivat ikävän tapahtuman vuoksi, joten lauantai aamuna lähdettiin reitille samalta viivalta muiden kanssa. Lauantai alkoi kuitenkin suunnitelmien mukaisesti, kun ajoimme aamupäivälenkin molemmille erikoiskokeille pohja-ajat, Hokkala kertasi kilpailun alun tapahtumia.

Vauhti pysyi yllä myös huoltotauon jälkeenkin ja jyväskyläläinen kellotti lauantaipäivän kuudelle erikoiskokeelle viisi pohja-aikaa. Uran ensimmäinen voitto rallin SM-sarjassa oli nähnyt päivänvalon.

– Lauantaipäivän loputkin erikoiskokeet menivät nappiin, pystyttiin kontrolloimaan tilannetta haluamallamme tavalla. Tänä viikonloppuna viimeinkin palaset loksahtivat kohdalleen ja lopputulos oli sen mukainen. Auto ja renkaat toimivat hienosti vauhdikkailla Pohjanmaan teillä, ja ennen kaikkea yhteistyö kartanlukija Kimmo Pahkalan kanssa toimi moitteettomasti. Iso kiitos myös huoltoporukalle sekä taustajoukoille, jotka mahdollistavat kilpailemisemme SM-sarjassa.

Voittojuhlat jäivät tällä kertaa autokunnalla väliin, sillä Tulevaisuuden Tähti -kilpailun valintatestit alkoivat aikaisin sunnuntaiaamuna Kuortaneen Urheiluopistolla järjestettävässä kaksipäiväisessä tapahtumassa.

Tilaisuudessa arvioidaan mm. kuljettajien nuotitustaitoa, kielitaitoa ja fyysisiä sekä psyykkisiä ominaisuuksia, joiden perusteella valitaan sopivin kuljettaja voittajaksi.

– Tämä on ollut yksi kauden isoimmista tavoitteista päästä mukaan taistelemaan ajopaikasta Neste Rallissa. Ajotaitojen osalta näytöt on annettu alkukauden SM-ralleissa, nyt testataan muita lajiin liittyviä ominaisuuksia. Laitetaan kaikki peliin ja annetaan arvoisan raadin tehdä päätöksensä, Hokkala päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat