Quantcast

Helleaalto perui kisan Sebastien Loebin kalenterista

Erämaarallien MM-sarjaan (W2RC) kuuluva Andalusia-ralli on jouduttu perumaan kuumuuden vuoksi.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Kin Marcin/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sarja tiedotti tiistaina, että Etelä-Espanjassa ajettava kilpailu jää ajamatta, koska helleaalto on nostanut maastopalojen riskiä.

– Tämän vuoksi paikalliset viranomaiset ovat nostaneet hälytystilan korkeimmalle mahdollisella tasolle, tiedotteessa kerrotaan.

– Kaikki osapuolet ovat yhdessä päättäneet, ettei rallia ole mahdollista viedä läpi tänä ajankohtana, jotta ennestään herkkää ekosysteemiä voidaan suojella.

Andalusian ralli oli tarkoitus ajaa ensi viikolla 7.-12. kesäkuuta. Nyt kilpailulle on tarkoitus hakea uusi ajankohta syksyltä.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb johtaa erämaarallin MM-sarjaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Loeb sijoittui toiseksi kauden avanneessa Dakar-rallissa ja kuudenneksi Abu Dhabin aavikoilla.

Loeb kilpailee tällä kaudella myös rallin MM-sarjassa. Hän voitti kauden avauskisan Monte Carlossa, mutta joutui keskeyttämään puolitoista viikkoa sitten ajetussa Portugalin rallissa. Loebin ohjelmassa on seuraavaksi Kenian Safari-ralli juhannusviikonloppuna.

Erämaarallin MM-sarjasta on peruttu tältä kaudelta jo yksi osakilpailu. Kazakstanin ralli jätettiin ajamatta Ukrainan sodan vuoksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat