Heikki Kovalaisen paluukisa ja debyytti Toyotan ratissa meni pipariksi

Heikki Kovalaisen paluukisa kevään sydänleikkauksen jälkeen ei sujunut toivotulla tavalla.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen ajoi Kamuy-rallissa avauspäivän jälkeen kuudentena ja oli samassa sijoituksessa kiinni ennen viimeistä erikoiskoetta. Sen jälkeen tekniikka kuitenkin puuttui peliin ja Kovalainen hävisi päätöspätkällä pohja-ajalle lähes kahdeksan minuuttia. Samalla lopputulos kisasta valahti sijalle 14.

– Heikki ajoi sunnuntain toisella lenkillä EK11:lla tuimasti ja otti toiseksi parhaan ajan nimiinsä. Näytti siltä, että Heikki on pääsemässä vauhtiin, mutta viimeisellä pätkällä auton kanssa oli ongelmia. Sen myötä tulos oli 14:s, Kovalaisen AICELLO-tiimi kertoi Facebookissa.

– Heikki teki nyt comebackin ja samalla tämä oli debyytti myös GR Yaris Rally2 -autolla. Opimme paljon tästä kisasta ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan ralliin Hokkaidoon.

Kovalainen ajoi siis ensimmäistä kertaa Toyotan kalustolla kilpaa, kun aiemmin miehen alla on ollut Skoda. Uuden auton metkujen oppimisen lisäksi Kovalaisen piti myös varmistua ennen rallia, että hän on ajokykyinen. Kovalainen joutui huhtikuussa avosydänleikkaukseen nousevan aortan laajentuman vuoksi.

Suomussalmelainen voitti Japanin rallimestaruuden viime kaudella näytöstyyliin. Oletettavaa on, että Hokkaido-rallissa syyskuun alussa vauhti kohenee. Japanin rallisarja päättyy Kovalaisen mielialustalla asvaltilla lokakuussa Takayamassa.

Kamuy-rallin voittoon ajoi Skodaa käskyttänyt Hiroki Arai. Toyotan WRC-tallin Takamoto Katsutan Norihiko-isä oli kisan kakkonen minuutin Araita perässä. Toyota sai kaksi Rally2-autoa podiumille, sillä Katsutan jälkeen kolmas oli Fumio Nutahara.

Kamuy-rallin lopputulokset:

SijoitusKuskiTalliAika
1. Hiroki AraiSkoda1.03.59,5
2. Norihiko KatsutaToyota+1.00,8
3.Fumio NutaharaToyota+1.13,6
4.Osamu FukunagaSkoda+1.42,4
5.Toshihiro AraiSubaru+1.57,4
6.Takuma KamadaSubaru+3.37,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat