Quantcast

Heikki Kovalainen haaveilee Suomen MM-rallista, mutta haluaa lisää treeniä – ”Se voisi olla vielä liian noloa”

Entinen F1-kuski Heikki Kovalainen lopetti täksi kaudeksi rata-ajohommat kokonaan ja löi kaiken keskittymisensä ralliin.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomussalmelainen kilpailee Japanin rallisarjassa, missä hän vei nimiinsä kaksi ensimmäistä osakilpailua. Viime viikonloppuna Kumagoken-rallissa tilille napsahti kuitenkin ensimmäinen keskeytys tämän vuoden osalta.

Kovalainen on kertonut, että hän ajaa myös marraskuussa Japanin MM-rallissa. Ralliura alkoi aikoinaan vuonna 2015 Tunturirallista, ja kotimaan teille tekisi mieli myös uudestaan. Jopa Suomen MM-ralli voisi olla mahdollinen.

– Olisi hienoa ajaa joitain kisoja myös Suomessa, koska soratiet ovat niin äärettömän nopeita. En ole koskaan ajanut Suomessa soralla, mutta haluaisin kokeilla, miltä se tuntuu, Kovalainen sanoo Dirtfishin sivuilla.

Tämän vuoden Suomen MM-ralli taitaa kuitenkin tulla Kovalaiselle vielä liian pian vastaan. Mies haluaa olla täysin valmis, jos lähtee viivalle Keski-Suomen sorapikataipaleilla.

– Olisi upeaa ajaa joskus Suomen MM-ralli, mutta olen hieman huolissani, sillä se voisi olla vielä liian noloa. On äärettömän vaikeaa olla siinä kisassa kilpailukykyinen, Kovalainen toteaa.

– Tarvitsen vielä muutaman startin ennen kuin olen valmis ajamaan sellaisilla teillä. Ihmiset voisivat muuten pettyä lopputulemaan. Joku päivä se ralli olisi kuitenkin hienoa ajaa.

Intoa lajia kohtaan on kuitenkin valtavasti.

– Olen nyt 100-prosenttisesti keskittynyt ralliin. Nautin katsoa MM-sarjaa. Valvon monesti yöllä ja katson WRC Liveä, Kovalainen paljastaa.

– Tiedän, että minulla on paljon töitä edessä ja minun pitää kehittyä monella eri osa-alueella. Haluan silti ottaa vielä uuden askeleen urallani ehkä eurooppalaisten rallien muodossa tai jopa WRC2-luokassa MM-sarjassa.

Japanissa Kovalainen on menestynyt hyvin pienestä testimäärästä ja vanhasta kalustosta huolimatta. Taso MM-sarjassa on piinkova, mutta Kovalainen haluaisi silti kokeilla vauhtia.

– Uskon, että voisin päästä ihan kohtuulliselle tasolle, jos saisin testata ja ajaa vähän enemmän. Olen sen suhteen aika luottavainen. Minulla on paljon motivaatiota ja intohimoa tätä kohtaan, Kovalainen kertoo.

– On vaikea sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. En tietenkään tähtää maailmanmestariksi, koska se ei ole realistista. Sen suhteen aikani on jo mennyt.

Lue myös nämä

  • Uusimmat