Quantcast

Heikki Kovalainen dominoi myös soralla – ”Eihän se hassummin mennyt”

Heikki Kovalainen aloitti vahvasti ensimmäisen sorakilpailunsa Skoda Fabialla lauantaina.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva; Rally Team AICELLO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen ajoi Kamuy-rallissa lauantaina neljälle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa ja johtaa kisaa 9,1 sekunnin turvin ennen Toshihiro Araita. Kolmantena kilpailussa on Toyotan WRC-kuski Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta, joka on jäänyt suomalaiskuskista reilut 11 sekuntia.

Kovalainen on voittanut Japanin rallisarjan kauden viidestä osakilpailusta neljä. Suomussalmelaisen vauhti on ollut ylivertaista asvalttikisoissa, mutta nyt Kovalaisen kyvyt testataan nelivetoauton ratissa myös soralla. Ainakin alku on ollut lupaava.

– Eihän se hassummin mennyt, koko ajan kehittyy. Kolmannella pätkällä hyökkäsin pienellä asvalttiosuudella ja sain tehtyä eroa. Jopa sorakohdat ovat tosi puhtaita ja pitoa on aika paljon, Kovalainen kertoi tallinsa Facebook Livessä lauantaiaamuna Suomen aikaa.

– Aamulla oli enemmän irtosoraa, mutta iltapäivän pätkillä pitoa oli paljon. Nelospätkällä varsinkin kovavauhtiset osuudet tulivat hyvin. Pienellä tiellä oli isot urat ja niissä olin ehkä liian varovainen.

Sunnuntaina Kamuy-rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

– Täytyy ehkä huomenna hyökätä vähän enemmän. Aamulla on varmasti taas enemmän irtosoraa tiellä, joten voi olla, että jotain pieniä muutoksia pitää autoon tehdä. Kun pitoa on, auto on tuntunut hyvältä.

Kovalainen keskittyy tällä kaudella pelkästään ralliin ajaen ensimmäistä kertaa täyden kauden Japanin rallisarjassa. Lisäksi suomalainen aikoo osallistua Aicello-tiiminsä kanssa myös Japanin MM-ralliin.

ARK Rally Kamuy, tilanne 4/10 EK jälkeen:

1. Heikki Kovalainen Skoda 22.35,0
2. Toshihiro Arai  Subaru  +9,1
3. Norihiko Katstua Toyota +11,1
4. Osamu Fukunaga  Skoda  +20,6
5. Takuma Kamada   Subaru +22,8
6. Fumio Nutahara  Toyota +24,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat