Hayden Paddon tykitti pohjat Viron EM-rallin avaukseen – ”Olin ennen ihan paska yleisöpätkillä”

Uuden-Seelannin Hayden Paddon tykitti pohja-ajan Viron EM-rallin avauspätkälle.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paddon oli lyhyellä Tarton kaupunkipätkällä 0,8 sekuntia nopeampi kuin toiseksi kovinta kyytiä pitänyt Ford-kuski Jon Armstrong. Puolustavan Euroopan mestarin ja tälläkin hetkellä sarjan kärjessä keikkuvan Paddonin fanijoukko oli matkustanut toiselta puolelta maailmaa miehen tueksi. Se lämmitti mieltä.

– Kun ajoin MM-sarjaan, olin ihan paska näillä yleisöpätkillä. On upeaa, että porukka tukee minua, vaikka olen jo vanha ja harmaa. He tulivat tänne toiselta puolelta maailmaa, joten se on mieletöntä, Paddon hehkutti.

– Ei edes tuntunut kovin hyvältä. Oli aika liukasta, mutta totta kai tämä oli hyvä startti. Täytyy pitää hyvä rytmi päällä jatkossakin, Armstrong puolestaan totesi.

Kolmanneksi kovinta vauhtia yleisöpätkällä piti romanialainen Simone Tempestini, joka jäi Skodallaan Paddonille 0,9 sekuntia.

– Tuntui hyvältä. Oli mukava pätkä. Tein yhden pienen virheen, kun odotin, että pitoa on enemmän. Pätkä taitaa olla liukas kaiken kaikkiaan, Tempestini sanoi.

Citroenia ohjastava Mads Östberg oli Tarton pätkän neljäs ennen Mikko Heikkilää. Suomalainen valitteli, että vaihdekepissä oli jonkinlainen ongelma. Seuraava huolto kuskeilla on vasta lauantaiaamun kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

– Meillä oli taas sama ongelma kuin viime vuonna Suomen rallissa. Vaihtaja jäi jumiin ja jäimme kakkosvaihteelle. Se pitää saada korjattua itse, koska meillä ei ole huoltoa illalla, Heikkilä manasi.

Kahdeksan joukkoon pätkällä ylsivät myös Miko Marczyk, Nikolai Grjazin ja Andrea Mabellini. Paddonin kanssa EM-sarjaa tasapistein johtava ranskalainen Mathieu Franceschi oli yhdeksäs 2,5 sekuntia uusiseelantilaista perässä.

Suomalaiskuskeista Teemu Asunmaa oli avauspätkän 14:s ja Benjamin Korhola pykälää huonompi. Asunmaa jäi kärjelle 3,4 ja Korhola 3,8 sekuntia.

– On kivaa ajaa täällä. Taisin ajaa viimeksi Bemarilla vuonna 2012. Aika paljon on muuttunut sen jälkeen, Asunmaa naureskeli.

– Tienpinta on vähän erilaista kuin Suomessa. Täällä on vähän pehmeämpää. Nopeita kisoja nämä molemmat silti ovat, Korhola kertoi.

Viron EM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Viron EM-rallin tilanne EK1/14:

SijoitusKuljettajaTalliAika
1.Hayden PaddonHyundai1.31,1
2. Jon ArmstrongFord+0,8
3.Simone TempestiniSkoda+0,9
4. Mads ÖstbergCitroen+1,6
5. Mikko HeikkiläToyota +1,7
6.Miko MarczykSkoda+1,9
7.Nikolai GrjazinCitroen+2,0
8. Andrea MabelliniSkoda+2,2
9.Mathieu FranceschiSkoda+2,5
9.Robert VirvesSkoda+2,5
9.Yuki YamamotoToyota+2,5
12.Georg LinnamäeToyota+3,0
13.Martins SesksToyota+3,1
14.Teemu AsunmaaSkoda+3,4
15.Benjamin KorholaHyundai+3,8

Lue myös nämä

  • Uusimmat