Harri Rovanperältä positiivinen arvio suomalaisten saumoista Jyskälässä – ”Muilla pitää kiirettä”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Suomen MM-rallissa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisilla WRC-kuljettajilla on mahdollisuudet jopa kolmoisvoittoon viikonloppuna ajettavassa Suomen MM-rallissa. Tätä mieltä on yli sadan MM-startin ex-kuljettaja Harri Rovanperä.

Viime vuonna suomalaiskuljettajat Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi, Juho Hänninen ja Teemu Suninen ajoivat jopa neloisjohdossa Keski-Suomen sorateillä. Lopulta Lappi nappasi kisasta voiton, Hänninen kolmostilan ja Suninen nelossijan. Latvalan kisa päättyi teknisen vian aiheuttamaan keskeytykseen kärkipaikalta.

Toyota-kuljettajat Lappi ja Latvala sekä Fordia ohjastava Suninen ovat jälleen mukana torstaina alkavassa kisassa.

– Heillä on ihan samanlaiset mahdollisuudet kuin viime vuonna. Olen sitä mieltä, että muilla kuljettajilla pitää kiirettä suomalaisia vastaan. Jokaisella meidän ukolla on mahdollisuus kolmen joukkoon, jos kaikki menee putkeen, Rovanperä arvioi Rallit.fille.

Kuluva MM-kausi on tarjonnut suomalaisittain vain muutaman valonpilkahduksen. Kaikilla kolmella kuljettajalla on yksi kolmossija tältä kaudelta, mutta ykkössijat ovat jääneet saavuttamatta.

– Ainahan sitä odottaa enemmän omilta miehiltä. Mutta heillä on ollut vastoinkäymisiä, tekniikkajuttuja ja muuta ohjelmaa. Kyllä pojat osaavat ajaa ja pystyvät vastaamaan muille, jos kaikki on kunnossa, Rovanperä painottaa.

Ulkomaalaiskuljettajista Rovanperä nostaa esiin Toyotan virolaistähden Ott Tänakin.

– Tänäk on todella nopea. Häntä on hehkutettu paljon ja ihan syystäkin. Hän vetää kovaa ja hyvin.

Latvalalla ja Sunisella on etu puolellaan kilpailun ensimmäisenä kunnon ajopäivänä, sillä he lähtevät erikoiskokeille vasta MM-sarjan kärkikuljettajien jälkeen. Perjantaina erikoiskokeet ajetaan MM-sarjan pistetilanteen mukaisessa järjestyksessä, mikä tarkoittaa sitä, että tiet puhdistuvat irtosorasta jokaisen auton jälkeen.

Rovanperä muistuttaa, että ralli tuskin ratkeaa heti perjantaina.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että vasta lauantai-iltana tiedetään, missä ollaan. Kilpailu on pitkä ja tapahtumia on varmasti paljon. Nyt reitillä on paljon pikkuteitä, joilla rengasrikot ovat vaarana. Aina pitää olla malttia ja tuuriakin matkassa.

Harri Rovanperällä riittää jännitettävää viikonloppuna, sillä hänen poikansa Kalle Rovanperä, 17, pääsee ensimmäistä kertaa kisaamaan MM-kotirallissa. Rovanperä osallistuu WRC2-luokan kisaan Skodan tehdaskalustolla.

– Kallelle tämä on uusi kilpailu, jossa on hänelle uudet tiet. Hänellä tuskin on painetta yhtään sen enempää kuin missään muuallakaan, eikä hän ota stressiäkään. Kunpa hän vain malttaisi katsoa, mitä kyytiä muut menevät, ja kiristäisi sitten sen mukaan tahtia, jos on varaa. Toivon mukaan kaikki menee suotuisasti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat