Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport

Harri-isältä kehut Kalle Rovanperälle: Täytyy hattua nostaa

Tykkää uutisesta

Rallilupaus Kalle Rovanperä osoitti jälleen viime viikonlopun Meksikon MM-rallissa, että hänen vauhtinsa on täysin vertailukelpoinen kokeneempia MM-kuljettajia vastaan.

Rovanperän toiveet WRC2-luokan huippusijoituksesta menivät murskaksi jo perjantaina, kun kivi rikkoi jäähdyttimen Skoda Fabia R5 -autosta. Lauantain ja sunnuntain erikoiskokeet Rovanperä selvitti kuitenkin kunnialla läpi – ja ennen kaikkea järkevästi.

Kallen isä Harri Rovanperä voitti vuonna 2002 Meksikon rallin, joka oli tuolloin MM-sarjan kandidaattikilpailu. Harri-isä oli viikonloppuna seuraamassa poikansa otteita olosuhteiltaan vaativassa Meksikon osakilpailussa.

– Harmittaa se perjantaiaamun juttu, mutta niille ei voi mitään. Mutta muuten Kalle tuli hyvin kaksi päivää – tasaisesti ja tarkasti, tolkku päässä. Täytyy hattua nostaa, sillä tiet eivät ole täällä helppoja, Harri Rovanperä kehaisee.

Rallin kahtena viimeisenä päivänä Kalle Rovanperä pääsi vertailemaan aikojaan tallikaveriaan ja WRC2-luokan hallitsevaa mestaria Pontus Tidemandia vastaan. Rovanperä oli yhteisajoissa niukasti nopeampi, mutta toisaalta Tidemandilla ei ollut suuria paineita, sillä uhkaajat olivat kaukana takana.

– Pontuksella oli varmasti vielä vauhtia reservissä, koska hänen ei tarvinnut ajaa tosissaan kilpaa. Se on vaikea sanoa, että mikä tilanne olisi ollut sunnuntaina, jos olisi ajettu kolme päivää kilpaa, Harri Rovanperä sanoo.

– Kallen pitää saada vielä kokemusta ja opetella näitä ralleja. MM-sarjan kärkiukoilla on niin paljon kokemusta, ettei heitä ole tarkoitus haastakaan vielä. Se on sitten ensi vuoden hommia, Rovanperä painottaa.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen sijoittuivat WRC2-luokassa viidenneksi Meksikossa. Kuva: Skoda Motorsport
Kartanlukija Halttunen: Kallella kova perusvauhti

Jonne Halttunen on lukenut Kalle Rovanperälle nuotteja viime syksystä lähtien. Aiemmin Teemu Asunmaan kartanlukijana toiminut Halttunen ja Rovanperä ovat löytäneet nopeasti yhteisen sävelen ja tulostakin on tullut.

Parivaljakko avasi kauden Monte Carlon MM-rallissa, mistä tulokseksi tuli RC2-luokan kakkossija. Mikkelin SM-rallissa he ajoivat komeaan voittoon, ja Meksikossa sijoitus oli viides WRC2-luokassa.

Meksiko tarjosi erityisen haasteen myös kartanlukijalle.

– Täällä jo pelkkä nuotittaminen on tosi erilaista kuin Euroopassa. Tiet kääntyvät hirveästi jo ovat hieman luonteettomia. Tällaista emme olleet tehneet aiemmin. Kun totuimme siihen, niin tulimme tosi hyvin. Voimme olla tyytyväisiä, Halttunen kertoo.

Rovanperä ja Halttunen kellottivat viikonloppuna viisi pohja-aikaa WRC2-luokassa. Halttusen mukaan ralli sujui parivaljakolta nousujohteisesti.

– Perjantain jälkeen meillä ei ollut yhtään tilannetta koko rallissa, emmekä oikeastaan edes osuneet mihinkään. Kallella on kova perusvauhti, joka vaatii sen, että pitää olla osuva ja tarkka nuotti, Halttunen painottaa.

Rovanperä ja Halttunen ajavat seuraavan kerran MM-erikoiskokeilla huhtikuun lopussa Argentiinassa.

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Lue myös:

Rallin MM-sarjaan kaavaillaan merkittäviä muutoksia – Toyota-pomolta mielenkiintoinen ehdotus Rallin MM-sarjan kalenteri laajenee tulevina vuosina. Tämän vuoksi MM-sarjaan kaavaillaan muutoksia, joilla ta...
Citroen vahvisti Meeken korvaajan – “Mads pystyy varmasti auttamaan meitä” Citroenin MM-rallitiimi vahvisti keskiviikkona, että se on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen norjalaiskul...
Video: Lappi nautiskeli “Suomen kesästä” WRC-auton puikoissa – “Viimeinkin... Toyota on jatkanut ahkerasti Toyota Yaris WRC -auton testaamista Keski-Suomen sorateillä. Jari-Matti Latval...
EM-voitosta taistelleen Juuso Nordgrenin rallille karmea loppu – kolari katsojan auton kanssa Skodan tehdastallin suomalaiskuskin Juuso Nordgrenin ja kartanlukija Tapio Suomisen Kyproksen EM-ralli päättyi...
Rovanperä hehkutti Hawk-kyytiä – “Jos rallihommat eivät etene, niin vaihdan alaa”... Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytöksessä nähtiin lauantaina Tikkakoskella todellinen superohjelmanumero, k...
Juuso Nordgrenille jättimäinen takaisku – ulosajo EM-rallissa johtoasemasta Skodan tehdastallin suomalaiskuski Juuso Nordgren koki massiivisen takaiskun Kyproksen EM-rallin yhdeksännellä...
Rallin Tulevaisuuden Tähti -finalistit selvillä – yhtenä tuomarina keihäslegenda Tapio Korjus... Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu Seinäjoella, Pohjanmaa Ralli, oli viimeinen kilpailu, jonka tulokse...
Sebastien Ogier tyrmää Citroen-huhut – “Ei ole mitään syytä vaihtaa” Viisinkertaisen rallin maailmanmestarin Sebastien Ogierin ympärillä riittää huhuja. Kuluvan kauden ylitettä pu...

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Tykkäykset