Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport

Harri-isältä kehut Kalle Rovanperälle: Täytyy hattua nostaa

Tykkää uutisesta

Rallilupaus Kalle Rovanperä osoitti jälleen viime viikonlopun Meksikon MM-rallissa, että hänen vauhtinsa on täysin vertailukelpoinen kokeneempia MM-kuljettajia vastaan.

Rovanperän toiveet WRC2-luokan huippusijoituksesta menivät murskaksi jo perjantaina, kun kivi rikkoi jäähdyttimen Skoda Fabia R5 -autosta. Lauantain ja sunnuntain erikoiskokeet Rovanperä selvitti kuitenkin kunnialla läpi – ja ennen kaikkea järkevästi.

Kallen isä Harri Rovanperä voitti vuonna 2002 Meksikon rallin, joka oli tuolloin MM-sarjan kandidaattikilpailu. Harri-isä oli viikonloppuna seuraamassa poikansa otteita olosuhteiltaan vaativassa Meksikon osakilpailussa.

– Harmittaa se perjantaiaamun juttu, mutta niille ei voi mitään. Mutta muuten Kalle tuli hyvin kaksi päivää – tasaisesti ja tarkasti, tolkku päässä. Täytyy hattua nostaa, sillä tiet eivät ole täällä helppoja, Harri Rovanperä kehaisee.

Rallin kahtena viimeisenä päivänä Kalle Rovanperä pääsi vertailemaan aikojaan tallikaveriaan ja WRC2-luokan hallitsevaa mestaria Pontus Tidemandia vastaan. Rovanperä oli yhteisajoissa niukasti nopeampi, mutta toisaalta Tidemandilla ei ollut suuria paineita, sillä uhkaajat olivat kaukana takana.

– Pontuksella oli varmasti vielä vauhtia reservissä, koska hänen ei tarvinnut ajaa tosissaan kilpaa. Se on vaikea sanoa, että mikä tilanne olisi ollut sunnuntaina, jos olisi ajettu kolme päivää kilpaa, Harri Rovanperä sanoo.

– Kallen pitää saada vielä kokemusta ja opetella näitä ralleja. MM-sarjan kärkiukoilla on niin paljon kokemusta, ettei heitä ole tarkoitus haastakaan vielä. Se on sitten ensi vuoden hommia, Rovanperä painottaa.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen sijoittuivat WRC2-luokassa viidenneksi Meksikossa. Kuva: Skoda Motorsport
Kartanlukija Halttunen: Kallella kova perusvauhti

Jonne Halttunen on lukenut Kalle Rovanperälle nuotteja viime syksystä lähtien. Aiemmin Teemu Asunmaan kartanlukijana toiminut Halttunen ja Rovanperä ovat löytäneet nopeasti yhteisen sävelen ja tulostakin on tullut.

Parivaljakko avasi kauden Monte Carlon MM-rallissa, mistä tulokseksi tuli RC2-luokan kakkossija. Mikkelin SM-rallissa he ajoivat komeaan voittoon, ja Meksikossa sijoitus oli viides WRC2-luokassa.

Meksiko tarjosi erityisen haasteen myös kartanlukijalle.

– Täällä jo pelkkä nuotittaminen on tosi erilaista kuin Euroopassa. Tiet kääntyvät hirveästi jo ovat hieman luonteettomia. Tällaista emme olleet tehneet aiemmin. Kun totuimme siihen, niin tulimme tosi hyvin. Voimme olla tyytyväisiä, Halttunen kertoo.

Rovanperä ja Halttunen kellottivat viikonloppuna viisi pohja-aikaa WRC2-luokassa. Halttusen mukaan ralli sujui parivaljakolta nousujohteisesti.

– Perjantain jälkeen meillä ei ollut yhtään tilannetta koko rallissa, emmekä oikeastaan edes osuneet mihinkään. Kallella on kova perusvauhti, joka vaatii sen, että pitää olla osuva ja tarkka nuotti, Halttunen painottaa.

Rovanperä ja Halttunen ajavat seuraavan kerran MM-erikoiskokeilla huhtikuun lopussa Argentiinassa.

Keskustele uutisesta:

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Lue myös:

Lähde: Ogier käynyt jo testaamassa Citroenia – mestarin siirto saamassa sinetin Rallin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Citroen yhdistävät voimansa kaudella 2019, uutisoi r...
Hyundai-kuski Paddonin jatko ratkeamassa – ”Kaikki vaikuttaa positiiviselta” Hyundai-kuljettaja Hayden Paddon luottaa vahvasti siihen, että hän ajaa rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella....
Sebastien Ogier kurvaili 12. sijalle DTM-debyytissään Rallin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier debytoi tänä viikonloppuna DTM-rata-autosarjassa. Lauan...
Tommi Mäkisen tiimille raju takaisku – testaamiseen tulossa isoja rajoituksia WRC-komissio suunnittelee lukuisia sääntöuudistuksia rallin MM-sarjaan ensi kaudeksi, jotka on määrä hyväksyä ...
WRC-kuski muistelee uran avausvoittoaan viime vuodelta – ”Niitä juhlia on vaikea päihitt... Fordin Elfyn Evans teki historiaa viime vuonna kotirallissaan. Evans voitti kautta aikain ensimmäisenä walesil...
Paljastus: Rovanperän tiimitoveri sai potkut Instagram-kuvan vuoksi Norjalainen rallikuljettaja Ole Christian Veiby oppi kovemman kautta, mitä sosiaaliseen mediaan ei kannata lad...
Kalle Rovanperän tallikaveri lähti Skodalta – ”Muutamme strategiaamme” Rallikuljettaja Ole Christian Veiby ei jatka Kalle Rovanperän tallikaverina Skoda Motorsportin tehdastiimissä....
Huhuille vahvistus: Petter Solberg Volkswagenilla MM-ralliin! Rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 voittanut Petter Solberg tekee yhden kilpailun mittaisen paluun rallin ...

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Tykkäykset