Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport

Harri-isältä kehut Kalle Rovanperälle: Täytyy hattua nostaa

Tykkää uutisesta

Rallilupaus Kalle Rovanperä osoitti jälleen viime viikonlopun Meksikon MM-rallissa, että hänen vauhtinsa on täysin vertailukelpoinen kokeneempia MM-kuljettajia vastaan.

Rovanperän toiveet WRC2-luokan huippusijoituksesta menivät murskaksi jo perjantaina, kun kivi rikkoi jäähdyttimen Skoda Fabia R5 -autosta. Lauantain ja sunnuntain erikoiskokeet Rovanperä selvitti kuitenkin kunnialla läpi – ja ennen kaikkea järkevästi.

Kallen isä Harri Rovanperä voitti vuonna 2002 Meksikon rallin, joka oli tuolloin MM-sarjan kandidaattikilpailu. Harri-isä oli viikonloppuna seuraamassa poikansa otteita olosuhteiltaan vaativassa Meksikon osakilpailussa.

– Harmittaa se perjantaiaamun juttu, mutta niille ei voi mitään. Mutta muuten Kalle tuli hyvin kaksi päivää – tasaisesti ja tarkasti, tolkku päässä. Täytyy hattua nostaa, sillä tiet eivät ole täällä helppoja, Harri Rovanperä kehaisee.

Rallin kahtena viimeisenä päivänä Kalle Rovanperä pääsi vertailemaan aikojaan tallikaveriaan ja WRC2-luokan hallitsevaa mestaria Pontus Tidemandia vastaan. Rovanperä oli yhteisajoissa niukasti nopeampi, mutta toisaalta Tidemandilla ei ollut suuria paineita, sillä uhkaajat olivat kaukana takana.

– Pontuksella oli varmasti vielä vauhtia reservissä, koska hänen ei tarvinnut ajaa tosissaan kilpaa. Se on vaikea sanoa, että mikä tilanne olisi ollut sunnuntaina, jos olisi ajettu kolme päivää kilpaa, Harri Rovanperä sanoo.

– Kallen pitää saada vielä kokemusta ja opetella näitä ralleja. MM-sarjan kärkiukoilla on niin paljon kokemusta, ettei heitä ole tarkoitus haastakaan vielä. Se on sitten ensi vuoden hommia, Rovanperä painottaa.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen sijoittuivat WRC2-luokassa viidenneksi Meksikossa. Kuva: Skoda Motorsport
Kartanlukija Halttunen: Kallella kova perusvauhti

Jonne Halttunen on lukenut Kalle Rovanperälle nuotteja viime syksystä lähtien. Aiemmin Teemu Asunmaan kartanlukijana toiminut Halttunen ja Rovanperä ovat löytäneet nopeasti yhteisen sävelen ja tulostakin on tullut.

Parivaljakko avasi kauden Monte Carlon MM-rallissa, mistä tulokseksi tuli RC2-luokan kakkossija. Mikkelin SM-rallissa he ajoivat komeaan voittoon, ja Meksikossa sijoitus oli viides WRC2-luokassa.

Meksiko tarjosi erityisen haasteen myös kartanlukijalle.

– Täällä jo pelkkä nuotittaminen on tosi erilaista kuin Euroopassa. Tiet kääntyvät hirveästi jo ovat hieman luonteettomia. Tällaista emme olleet tehneet aiemmin. Kun totuimme siihen, niin tulimme tosi hyvin. Voimme olla tyytyväisiä, Halttunen kertoo.

Rovanperä ja Halttunen kellottivat viikonloppuna viisi pohja-aikaa WRC2-luokassa. Halttusen mukaan ralli sujui parivaljakolta nousujohteisesti.

– Perjantain jälkeen meillä ei ollut yhtään tilannetta koko rallissa, emmekä oikeastaan edes osuneet mihinkään. Kallella on kova perusvauhti, joka vaatii sen, että pitää olla osuva ja tarkka nuotti, Halttunen painottaa.

Rovanperä ja Halttunen ajavat seuraavan kerran MM-erikoiskokeilla huhtikuun lopussa Argentiinassa.

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Lue myös:

Tallipomo Mäkinen saanut jo tarpeekseen – “Oppiminen alkaa jo kyllästyttää” Toyotan rallitallin Meksikon MM-ralli oli jälleen murheellinen. Suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka...
WRC-talli kehittää sähköautoa – “Tilausta olisi ehdottomasti” M-Sport Fordin tallipomo Malcolm Wilson on vahvistanut, että tiimi on aloittanut sähköllä toimivan ralliauton ...
Korsikan MM-rallin osallistujalista julki – vain Latvala ja Lappi suomalaisista mukana Korsikan MM-rallin osallistujalista on julkaistu torstaina kilpailun virallisilla verkkosivuilla. Mukana on yh...
FIA:n pyyntö kummastutti WRC-talleja – Meeke heitti ilmoille ehdotuksen Taktikointi Power Stage -erikoiskokeella on noussut kuumaksi puheenaiheeksi kauden ensimmäisissä MM-ralleissa....
Tilasto osoittaa Tänakin huikean nopeuden – Latvala viimeisenä Ott Tänak on päässyt nopeasti sinuiksi uuden työvälineensä Toyota Yaris WRC -auton kanssa rallin MM-sarjassa. ...
Loebille tarjotaan sopimusta koko ensi kaudeksi? – tallipäälliköltä vahva vihjaus Sebastien Loeb teki niin vakuuttavan esityksen viime viikonloppuna ajetussa Meksikon MM-rallissa, että Citroen...
Ford-pomo hehkutti Ogieria – “Hänen paras ralli tallissamme” M-Sport Fordin Sebastien Ogier on aloittanut mestaruuden puolustamisen mallikkaasti. Kolmesta kisasta vyöllä o...
Citroen-pomo harmitteli Loebin virhettä – “He maksoivat kovaa hintaa tiedon puutteesta... Rallin yhdeksänkertaiset mestarit Sebastien Loeb ja Daniel Elena tekivät paluun MM-sarjaan Meksikossa viime vi...

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Tykkäykset