Quantcast

Hansenin veljekset jatkavat rallicrossin MM-sarjassa – sähkökilpuri rakennetaan tuttuun aihioon

Ruotsalaisveljekset Kevin ja Timmy Hansen jatkavat rallicrossin MM-sarjassa.
Hansen Motorsport
Hansen Motorsport jatkaa rallicrossin MM-sarjassa myös lajin sähköaikakaudella.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hansenin veljekset ovat jo muutaman vuoden ajan kuuluneet lajin kirkkaimpiin tähtiin. Timmy Hansen juhli maailmanmestaruutta vuonna 2019, mutta pikkuveli Keviniltä MM-titteli vielä puuttuu. Hansen Motorsport tiimiä johtaa veljesten isä, rallicrossin 14-kertainen Euroopan mestari Kenneth Hansen.

Hansenit jatkavat Peugeotilla myös ensi kaudella, kun laji sähköistyy. Peugeotiin koriin tuodaan itävaltalaisen Kreisel Electricin sähköjärjestelmä, joka tuottaa 500 kilowattia tehoa eli noin 680 hevosvoimaa. Vääntöä on puolestaan 880 newtonmetriä. Kreiselin sähköjärjestelmä on kaikissa ensi kauden pääluokan kilpa-autoissa asennettuna.

– Tämä on valtavan suuri investointi, jonka olemme tehneet rallicrossin MM-sarjaan. Meillä on päämääränä jatkaa sarjassa monta vuotta, koska panostuksemme on iso. Tämä on mielenkiintoinen ja jännittävä vaihe kaikille. Tuntuu vähän samalta kuin vuonna 1993, kun aloitimme ensi kertaa nelivetoautoilla, tallipomo Kenneth Hansen muistelee tiedotteessa.

Hansen Motorsportin auto näyttää tutulta, mutta tekniikka on tyystin eri kuin viime kaudella.

Timmy Hansen menetti viime kaudella maailmanmestaruuden viimeisessä osakilpailussa maanmiehelleen Johan Kristofferssonille, joten tänä vuonna tavoitteena on revanssi.

– Minun intohimoni on tulla maailmanmestariksi ja se ohjaa tekemistäni. Rakastan tätä lajia ja toivon sille vain parasta. Tässä sarjassa olen rakentanut urani ja se on antanut minulle upeita mahdollisuuksia. Olen varma, että meillä on vahva paketti uudella aikakaudelle. Se on erittäin mielenkiintoista, Hansen toteaa.

Rallicrossin MM-sarjassa ajetaan kaudella 2022 sähköautoilla.

Rallicrossin MM-kausi starttaa Ruotsin Höljesistä heinäkuun alussa. Kausi päättyy Etelä-Afrikkaan. Ohjelmassa on yhteensä 12 osakilpailua.

Sarjan promoottori tiedotti viime syksynä, että se on varannut yhteensä 14 Kreiselin sähköpakettia sarjasta kiinnostuneille kuskeille. Hansenin veljesten lisäksi osallistumisensa ovat vahvistaneet Johan Kristoffersson ja Niclas Grönholm. Varsin monta ”pakettia” on kuitenkin edelleen tarjolla.

Katso alapuolelta kauden 2021 ratkaisuhetket.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393940″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat