Hangessa toistamiseen vieraillut Kalle Rovanperä harmissaan: Enää ei ole taistelua jäljellä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Suomi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantai tarjosi Ruotsin MM-rallissa rutkasti tapahtumia. Lämpimässä kelissä ajetut erikoiskokeet pehmenivät rajuun kuntoon, jolloin pieniä ajovirheitä sattui vähän jokaiselle kuljettajalle.

Kalle Rovanperälle päivässä oli haastetta kerrakseen. Rajusti yrittänyt Skoda-tähti lähti perjantaisten vaikeuksiensa jälkeen haastamaan edellä ajavia kilpakumppaneitaan. Takaa-ajo ei sujunut aivan suunnitellusti, kun lumipenkka imaisi Rovanperän Fabia R5:n syleilyynsä.

Rovanperä on ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta RC2-luokassa (R5-autojen luokka) kymmenentenä.

– Koetimme ajaa Mads Östbergiä kiinni, ja yritys oli sen mukaista. Yhdessä jarrutuksessa lipsahdimme 13. erikoiskokeella hieman hankeen. Aikaa paloi sen verran, että enää ei ole oikein taistelua jäljellä loppurallin ajaksi, Rovanperä harmitteli.

Ensimmäistä kertaa ulkomaiseen MM-ralliin osallistuvalle Eerik Pietariselle lauantai oli tapahtumia täynnä. Kun auto ja mies olivat iskussa, pystyi Pietarinen kilpailukykyisiin aikoihin. Iltapäivän lenkillä murheet kuitenkin kasaantuivat niin, että tuusulalaisen nimi löytyy luokkatuloksissa vasta 13. sijalta.

– Meiltä hajosi vasen eturengas EK:lla 13, ja seuraavalla meni ylimääräistä aikaa, kun jouduin hieman väistämään penkassa ollutta Kallea. Kerran pystyimme kuitenkin olemaan WRC2 Pro -luokan nopein päivän aikana, mutta muutoin on ollut aika haasteellista.

Lue myös nämä