Grönholmin tiimi kysymysmerkkinä – ”Jostain syystä oltiin perässä”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX Taneco -tallin Niclas Grönholmilla oli vaikea viikonloppu rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Barcelonassa.

Grönholm ylsi lauantain osakilpailun finaalissa neljänneksi, mutta sunnuntaina suomalainen jäi semifinaaleihin. Grönholm sijoittui sunnuntain kilpailussa lopulta kahdeksanneksi.

GRX-tallin Hyundai i20 Supercar ei sopinut Grönholmin käteen Barcelonassa.

– Auto oli jollakin tavalla kaiken aikaa hankala ajettava. Välillä saatiin etupää toimimaan, mutta sitten oli takapään kanssa ongelmaa. Kun takapää puolestaan toimi, niin keula ei istunut käteen, Grönholm kertasi tiedotteessaan.

– Ei ollut sitä tarvittavaa vauhtia kärkisijoille. Harmittaa, mutta tiedän, että meidän tiimissä kyllä tieto-taito riittää. Jostakin syystä täällä oltiin vaan muita perässä, Grönholm summasi pettymystään.

Marcus Grönholmin johtama tiimi yritti tehdä parannuksia auton säätöihin läpi viikonlopun, mutta kärjen vauhtiin ei ollut asiaa.

– Lauantaina otettiin neljännellä sijalla maksimit mitä saatiin. Jotenkin sitten muut menivät sunnuntaina enemmän eteenpäin ja jäimme vauhdeissa. Ei vaan löydetty sellaista toimivaa balanssia, vaikka yritettiin kyllä. Vähän oltiin kysymysmerkkinä koko tiimi, Niclas Grönholm harmitteli.

Grönholm on MM-pisteissä neljäntenä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. MM-sarjan kärjessä jatkaa ruotsalainen Johan Kristoffersson, joka voitti sunnuntain osakilpailun Barcelonassa. Kristofferssonin maanmiehet Mattias Ekström ja Timmy Hansen ovat pistetaulukossa toisena ja kolmantena. Grönholm on jäänyt kärjestä jo 72 pistettä, joten hänellä ei ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia mestaruuteen.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Belgian Spassa 21.-22. marraskuuta.

Lue myös: Rallicrossin MM-osakilpailun finaalissa rytisi – ruotsalaistähden voitto oli vaarassa

Lue myös nämä