Grönholmille jättipettymys SM-rallissa – ”Pieni virhe, iso vahinko”

Niclas Grönholm ja kartanlukija Samu Vaaleri kokivat pettymyksen Pohjanmaan SM-rallissa lauantaina.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Parivaljakko joutui keskeyttämään kauden viidennen rallin SM-osakilpailun Seinäjoella lauantaiaamun avauspätkällä. Perjantai-illan kolmen erikoiskokeen jälkeen rallissa neljäntenä ajaneen kaksikon matka katkesi ulosajoon.

– Automme oli pyörähtämässä sillalla mutkan keskivaiheella. Päätin, että yritän suoristaa auton, enkä päästä sitä pyörähtämään, mutta en aivan onnistunut siinä. Se jäi pienestä kiinni, Grönholm kuvasi tilannetta.

– Sain jo automme suoristettua, mutta sillan leveys ei sitten enää riittänyt: vasen etukulma osui sillankaiteeseen ja osuma rikkoi pyörän ripustuksen, Grönholm jatkoi.

Jotain pientä positiivistakin jäi silti käteen Pohjanmaan reissusta. Grönholm kertoo, että fiilis ajamiseen oli lauantaina parempi kuin kisan avauspäivänä.

– Tänään päästiin lähemmäksi omaa hyvää suorittamista. Teiden pinta olisi ollut tänään erilainen kuin eilen. Sain renkaamme paremmin lämpimäksi tänään. Toki tein eilen virhevalinnan rengasseoksienkin suhteen. Tänään valintamme olisi ollut hyvä. Mutta minkäs teet. Pieni virhe, iso vahinko, Grönholm summasi.

Grönholm kertoo, että Skoda rakennetaan mahdollisimman nopeasti uudelleen ajokuntoon, vaikka seuraavat kolme viikkoa kuluvat tiiviisti rallicrossin MM-sarjan aloitukseen valmistautuessa.

– Parsitaan automme mahdollisimman nopeasti kasaan, että päästään ajamaan sillä ja varmistamaan, että kaikki on kunnossa. Seuraavat viikot keskitytään rallicrossin MM-avaukseen, joka ajetaan 6.–7. heinäkuuta Ruotsissa.

Rallin SM-sarja jää Seinäjoen SM-osakilpailun jälkeen kesätauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 23.–24. elokuuta Lahdessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat