Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco

Grönholm myöntää: Tallillamme on vielä parannettavaa

Marcus Grönholmin johtaman GRX-tallin molemmat kuljettajat selviytyivät kolmannen kerran peräkkäin semifinaaleihin, kun rallicrossin MM-kauden kolmas osakilpailu kaasuteltiin Mettet’n radalla Belgiassa viikonloppuna. Niclas Grönholmilla ja venäläiskuljettaja Timur Timerzjanovilla ei ollut kuitenkaan asiaa finaaliin.

GRX-tiimin Hyundai i20 Supercar -autot oli viritetty iskuun kauden kahden ensimmäisen osakilpailun jäljiltä, mutta tehdastiimit osoittivat vahvuutensa Belgiassa. Peugeot-, Volkswagen- ja Audi-kuljettajat valtasivat semifinaaleista kaikki finaalipaikat, kun taas Niclas Grönholm sijoittui välierässään neljänneksi ja Timerzjanov kuudenneksi.

– Kun olosuhteet olivat kunnossa, osoitimme olevamme nopeita. Työtä on vielä paljon, mutta edistymme hyvin. Olemme menossa oikeaan suuntaan, Niclas Grönholm sanoo.

Yksityistiimi GRX on kolmen osakilpailun jälkeen tallien MM-pisteissä tukevasti neljännellä sijalla.

– Kauden kolmas osakilpailu oli kaikkea muuta kuin helppo ja yksinkertainen. Lauantaina jouduimme taistelemaan aikarangaistuksen ja taktikointien kanssa. Sunnuntai sujui paljon paremmin, ja lisäsimme vauhtia. Saimme kaksi autoa semifinaaleihin, mutta emme päässeet finaaliin saakka. Parannettavaa on vielä, mutta sen perusteella, mitä sunnuntaina näimme, olen optimistinen tulevaisuuden suhteen, GRX-tallin johtaja Marcus Grönholm kertoo.

Tallipäällikkö Jussi Pinomäki oli hieman pettynyt siitä, että finaalipaikka jäi saavuttamatta Belgiassa.

– Meidän pitää vain selvittää muutamia yksityiskohtia, jotta saamme kurottua tuon eron umpeen. Olemme jo näyttäneet, mihin pystymme, mutta suorituksemme ovat liian epätasaisia.

– Edistymme koko ajan, mutta alkukauden aikataulu on todella tiukka, emmekä pysty tekemään niin paljon töitä kuin haluaisimme. Tarvitsemme aikaa testaamiseen sekä siihen, että saamme tiimimme mukaan kärkitaisteluihin, ja kuskimme saavat kerättyä kokemusta, Pinomäki sanoo.

GRX-tiimillä ei ole juurikaan aikaa hengähtää, sillä seuraava kisa ajetaan vajaan kahden viikon päästä Silverstonen radalla Englannissa.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen