Grönholm komeasti viides Silverstonessa – ”Annoin ihan kaikkeni”

Grönholm ylsi toista kertaa finaaliin tällä kaudella. Kuva: GRX TANECO.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja jatkui viikonloppuna legendaarisella Silverstonen radalla Isossa-Britanniassa. Sarjan ”suomalaistiimi” GRX TANECO saavutti kauden toisen finaalipaikkansa.

Viikonloppuna ajetun Britannian osakilpailun myötä rallicrossin MM-sarjan kaudesta 2018 on nyt takana yksi kolmasosa. GRX TANECO ja Set Promotion ovat edistyneet hyvin. Tallin molemmat autot selvittivät tiensä semifinaaleihin jo neljännen kerran tänä vuonna. Huipennuksena tiimin suomalaiskuski Niclas Grönholm ajoi lopulta viidenneksi.

Grönholm sijoittui lauantaina ajetussa ensimmäisessä karsintaerässä lupaavasti kuudenneksi ja oli toisen erän jälkeen kokonaistulosissa kahdeksantena. Venäläiskuski Timur Timerzjanovilla oli vaikeuksia löytää oikeaa vauhtia, mutta mies onnistui silti ajamaan ensimmäisessä erässä kympin sakkiin. Toisessa karsintaerässä hän oli kolmastoista, mikä tarkoitti jäämistä siinä vaiheessa kokonaistulosten sijalle 11.

– Ensimmäinen karsintaerä alkoi hyvin, mutta viimeisessä mutkassa tapahtunut virhe sekoitti ajoni. Toinen erä meni penkin alle. En voi väittää olevani tyytyväinen, sillä tavoitteenamme on pärjätä joka kerta edellistä paremmin. En vain pysty pysymään kilpakumppaneidemme huippuvauhdissa. Meillä on vielä paljon tehtävää, Timerzjanov niputtaa yhteen tallin tiedotteessa.

Tuuriakin oli matkassa

Grönholm ajoi sunnuntain karsintaerissään sijoitukset 6 ja 7 varmistaen kahdeksannen sijan kokonaistuloksissa. Se merkitsi semifinaalissa lähtöpaikkaa toisessa rivissä.

– Minulla kävi tuuri. Timmy Hansenilla oli ongelmia pyörän kanssa, joten nappasin kolmannen sijan ja pääsin finaaliin, Grönholm summaa.

Finaalissa Grönholm teki kaikkensa ja yhdessä vaiheessa näyttikin siltä kuin hän olisi kiinni kolmospaikassa. Lopulta mies joutui kuitenkin tyytymään viidenteen sijaan.

– Annoin ihan kaikkeni. Saavutin Sébastien Loebia, mutta tällä kertaa se ei vain riittänyt. Tein viimeisellä kierroksella pari virhettä ja jäin ilman palkintopallisijoitusta. Tämä oli meille kuitenkin todella hyvä viikonloppu, ja kauden toinen finaalipaikka on osoitus siitä, miten pitkälle me olemme päässeet. Toki meidän on silti tehtävä vielä paljon töitä auton kanssa.

Rallicrossin MM-sarja – Silverstone, Iso-Britannia – 4. osakilpailu

1. Johan Kristoffersson 4:00.899
2. Andreas Bakkerud 4:01.758
3. Sébastien Loeb 4:02.245
4. Mattias Ekström 4:02.848
5. Niclas Grönholm 4:04.731
6. Kevin Hansen 4:30.882

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 4/12)

1. Johan Kristoffersson – 105 pistettä
2. Sébastien Loeb – 91 pistettä
3. Andreas Bakkerud – 83 pistettä
4. Petter Solberg – 80 pistettä
5. Mattias Ekström – 80 pistettä
6. Timmy Hansen – 71 pistettä
7. Niclas Grönholm – 52 pistettä
8. Timmy Hansen – 41 pistettä
9. Janis Baumanis – 35 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 34 pistettä

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 4/12)

PSRX Volkswagen Sweden – 185 pistettä
EKS Audi Sport – 163 pistettä
Team Peugeot Total – 162 pistettä
GRX Taneco Team – 86 pistettä
Olsbergs MSE – 55 pistettä
GC Kompetition – 54 pistettä

Lue myös nämä

  • Uusimmat