Quantcast

Grönholm koki kovan kohtalon Latviassa, kilpakumppanit teloivat auton ja miehen kotimatkalle

GRX-tiimin Niclas Grönholm joutui keskeyttämään rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan ensimmäisen osakilpailun Latvian Riiassa kolarin seurauksena.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kore Råforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sveitsiä edustava Juri Belevski ajoi kilpailun finaalissa radan kolmannessa mutkassa päin suomalaiskuljettajaa, joka joutui törmäyksen seurauksena keskeyttämään. Grönholm oli ennen finaalia voittanut kaikki lähdöt.

Koko päivän täydellisesti virheittä ajanut Grönholm oli tilanteesta harmissaan, sillä suomalaiskuljettajan auto vaurioitui kolarissa sen verran pahoin, ettei sitä Riian varikolla pysty rakentamaan uudelleen ajokuntoiseksi. Suomalaistiimi matkustaa huomenna takaisin kotiin. Sarjan sunnuntaille kaavailtu kauden kuudes osakilpailu jää siten Grönholmilta ajamatta.

– Hieno kilpailupäivä päättyi ikävällä tavalla. Juuri ennen finaalin starttia rupesi satamaan vettä. Sain ykkösruudusta hyvän startin, vaikka se oli sateessa se pahin ja liukkain paikka startata kisaan. Kolme ensimmäistä mutkaa ajoin kärjessä omaa linjaani. Belevski jarrutti kolmanteen mutkaan ihan liian myöhään ja hän ajoi kovalla vauhdilla autoni kylkeen. Hänen olisi pitänyt ymmärtää, että kuivan kelin renkailla sateessa ajettaessa jarrutusta ei voi jättää viime tippaan, Grönholm harmitteli.

– Törmäyksen jälkeen pidin kaasun pohjassa, ja yritin oikaista autoani takaisin radalle. Autoni ajautui hiekalle, jonka seurauksena taakse syntyi sakea hiekkapölypilvi, jonka seasta Ole Christian Veiby osui autoni toiseen etukulmaa rajusti, ja meidän molempien kisa päättyi siihen. Hyvästä fiiliksestä tultiin nollaan aika nopeasti, Grönholm jatkoi.

Osumat Grönholmin Supercar-luokan Hyundaihin olivat sen verran voimakkaat, että auton tutkinut tiimi totesi, että sitä ei pystytä rakentamaan Riian varikko-olosuhteissa uudelleen ajokuntoiseksi.

– Kyllä harmittaa. Vauhtini ja autoni parani erä erältä, mutta tällä kertaa ei voitettu. Auto on rikki ja jalkani törmäyksestä kipeä. Autossamme on joka puolella niin paljon osumaa, että joudumme pakkaamme tavarat kasaan ja lähdemme huomenna lauantaina takaisin kohti Suomea, Grönholm päätti.

Finaalissa maaliin saakka ylsi perjantain kisassa lopulta vain kolme autoa. Voiton vei Volkswagenilla ajanut norjalainen Thomas Bryntesson ennen Audin Enzo Idea ja Philip Gehrmania.

Lue myös nämä

  • Uusimmat