Grönholm jäi välieriin Norjassa – ”Lähtö epäonnistui täysin”

Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco

GRX Taneco -talli suuntasi rallicrossin MM-sarjan Norjan osakilpailuun, Hellin radalle, suurin toivein. Timur Timerzjanov kellotti tallin toisella Hyundai i20 Supercar -autolla ensimmäisen karsintaerän neljänneksi nopeimman ajan, kun taas tallin toista autoa käskyttävä Niclas Grönholm oli yhdeksäs.

Grönholm onnistui parantelemaan aseminaan toisen karsintaerän lopuksi, mutta Timerzjanovin toiveet eturivin lähtöpaikasta semifinaaleissa murenivat, kun hän keskeytti Sebastien Loebin kanssa sattuneen kolarin seurauksena.

– Minun piti tehdä nopea päätös ykkösmutkaan tultaessa. Päätin seurata kärkimiehiä, ja ohjauksen hammastanko vioittui törmäyksessä Loebin kanssa. Päädyin ratavallia vasten, venäläiskuski sanoi.

Kolmannessa karsintaerässä i20 Supercarit osoittivat jälleen kerran kilpailukykynsä sijoittumalla seitsemän parhaan joukkoon, mikä asetti ne samalla hyviin asemiin semifinaalipaikkoja ajatellen. Grönholm leimasi semifinaalilippunsa neljännen karsintaerän neljänneksi nopeimmalla ajalla, kun taas Timerzjanovin kisaviikonloppu loppui liian lyhyeen vaihteisto-ongelmien vuoksi.

– Olen todella pettynyt. Vaihdelaatikossa ollut mekaaninen ongelma esti minua starttaamasta 4. karsintaerään. Se on sääli, sillä menetimme paljon pisteitä. Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun en päässyt semifinaaleihin ja ensimmäinen kerta Hellissä, kun en ajanut finaalissa. Meidän on oltava vahvempia seuraava kisaa varten. Ruotsin osakilpailun rata on mielestäni koko kauden vaikein.

Toisessa semifinaalilähdössä kolmannesta lähtöruudusta startannut Grönholm sai huonon lähdön ja joutui jäämään ensimmäisellä kierroksella Timmy Hansenin ja Mattias Ekströmin taakse. Grönholm käytti jokerinsa kuudennella kierroksella, ja päätyi Kevin Hansenin taakse sijalle neljä.

– Minulla ei ollut semifinaalin startissa tarpeeksi kierroksia ja moottori sammui aivan hetkeksi, Grönholm selitti.

– Se oli kuitenkin tarpeeksi siihen, että kaikki muut ehtivät ohitseni. Tein parhaani päästäkseni finaaliin. Se oli vain pieni virhe, mutta lähtö epäonnistui täysin. Ajallisesti emme ole koskaan ennen olleet näin lähellä kärkeä. Emme ole vielä saaneet ansaitsemaamme palkintoa, mutta se saa minut vain entistäkin päättäväisemmäski, enkä malta odottaa Ruotsin kisaa.

Rallicrossin MM-sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua, ja GRX Taneco pitää yhä kiinni nelossijastaan tiimien MM-pisteissä. Grönholm puolestaan on kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä ja Timerzjanov sijalla kaksitoista.

Rallicrossin seuraava osakilpailu on  29.6. – 1.7. Höljesissä ajettava Ruotsin osakilpailu.

 

Rallicross, Hell Norja, tulokset:

  1. Johan Kristoffersson 3.54,906
  2. Mattias Ekström 3.55,694
  3. Petter Solberg 3.57,422
  4. Kevin Hansen 3.58,571
  5. Timmy Hansen 4.04,208
  6. Andreas Bakkerud 4.06,163

Kuljettajien MM-pisteet 5/12 osakilpailun jälkeen: 

Johan Kristoffersson – 135
Sébastien Loeb – 104
Petter Solberg – 102
Andreas Bakkerud – 101
Mattias Ekström – 97
Timmy Hansen – 94

————————-
Niclas Grönholm – 66
Timur Timerzyanov – 34

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen