Grönholm ajoi rallicrossin Pohjoismaiden mestariksi – ”Kiva lisä saavutuksiini”

GRX-tiimin Niclas Grönholm on rallicrossin Supercar-kuninkuusluokan Pohjoismaiden mestari.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm juhli RallyX-sarjan voittoa. Kuva: Jan Kåre Raforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm varmisti luokan mestaruuden voittamalla kauden päätösosakilpailun Strängnäsissä Ruotsissa sunnuntaina.

Kauden ensimmäinen Supercar-luokan osakilpailuvoitto varmisti Grönholmille uran ensimmäisen Pohjoismaiden mestaruuden. Kauden seitsemässä osakilpailussa muun muassa kolme kakkossijaa ajanut suomalaiskuljettaja oli sarjan päätösosakilpailussa Ruotsin Strängnäsissä ylivoimainen. 

Grönholm voitti neljästä alkuerästä kolme, sijoittui yhdessä toiseksi, voitti semifinaalinsa ja ajoi paalupaikalta viiden kierroksen mittaisen finaalin ykköseksi.

– Kaikki meni viikonlopun aikana nappiin. Yksi tilastotappio kirjattiin (alkuerän toinen), jossa automme kytkin ehti lämmetä liikaa. Mutta muuten täydellinen sarja ja hieno kisa kaiken kaikkiaan. Mestaruus tuli hyvällä perussuorituksella, Grönholm sanoo tiedotteessa.

– Eilen ajoimme märällä radalla ja tänään auringon paisteessa kuivalla radalla. Auto ja tiimini toimivat hienosti. Lähdöt onnistuivat koko viikonlopun todella hyvin, automme irtosi starteissa lähtöviivalta hyvin ja pääsin ensimmäisissä mutkissa muilta karkuun.

Jotain Grönholmin ylivoimasta kertoo, ettei suomalaiskuskin tarvinnut juuri kamppailla muita kuskeja vastaan.  

– Sain ajaa aika puhtaasti koko ajan. Pari hidasta rengasrikkoa tuli, mutta ne eivät vaikuttaneet lopputulokseen. Autoni puskureissa ei ole viikonlopun jäljiltä yhtään osumaa ja se on melko harvinaista tässä lajissa, Grönholm muistuttaa.

Lajin Pohjoismaiden mestaruus maistuu tuoreelle mestarille.

– Kiva lisä saavutuksiini. Kisaaminen on aina mukavaa, tuli sen tuloksena sitten mestaruus tai ei. Tämä sarja oli erinomainen tapa pitää ajofiilistä ja -tuntumaa kesän ajan yllä. Tästä on hyvä lähteä elokuussa kilpailemaan lajin MM-pisteistä.

Seuraavan kerran Grönholm nähdään rallicrossauton ratissa ensi kuussa, kun täyssähköautoilla ensi kertaa kilpailtava lajin MM-sarja käynnistyy 13. ja 14. elokuuta Norjassa. Tätä ennen ohjelmassa on sarjan virallinen kolmen päivän mittainen testitapahtuma. 

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja, Ruotsin Strängnäs

1. Niclas Grönholm (FIN)  Hyundai 3.24,766
2. Sondre Evjen (NOR)   Audi   +1,609
3. Thomas Bryntesson (NOR) VW    +4,631
4. Juri Belevski (SUI)   Peugeot +5,115
5. Philip Gehrman (SWE)  Audi   +6,508
6. O.C Veiby (NOR)     Audi    DSQ

Loppupisteet: 

1. Niclas Grönholm (FIN)   143
2. Thomas Bryntesson (NOR)  127
3. Sondre Evjen (NOR)     126
4. Johan Kristoffersson (SWE) 113
5. Juri Belevski (SUI)    110
6. Ole Christian Veiby (NOR) 100

Lue myös nämä