Quantcast

Fordin WRC-kuski tarvitsee kunnon tuloksen Sardiniasta – ”Pitää hyökätä heti alusta”

M-Sport Fordin rallitiimi kaipaa onnistumisia tämän viikon Sardinian MM-rallista.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avausrallissa Monte Carlossa brittitalli sai kaksi uutta Puma Rally1 -autoa podiumille, mutta sen jälkeen on ollut nihkeämpää. M-Sportin ykköskuskina kauteen lähteneellä Craig Breenilla ei ole ollut asiaa palkintosijataisteluun sitten kauden avauksen.

Portugalin MM-rallissa reilu viikko sitten Breen antoi kokemuksessa tasoitusta, mutta uskoo yltävänsä Sardinian saarella tuimempaan kyytiin. Kunnon tulosta irlantilainen myös tarvitsee, sillä MM-sarjan kärkimies Kalle Rovanperä on karannut jo 72 pisteen päähän.

– Odotan innolla kisaa, vaikka taukoa ei tässä välissä ole juuri ollut. Olen tyytyväinen siihen, mitä opimme edellisestä rallista. Se antaa meille eväitä parempaan tulokseen. Nyt meillä on myös parempi lähtöpaikka, joten yritetään ottaa siitä kaikki etu irti, MM-sarjassa kuudentena oleva Breen sanoo.

– En ole ajanut myöskään Sardiniassa muutamaan vuoteen, mutta videoiden perusteella erikoiskokeiden pitäisi sopia meille hyvin. Pitää hyökätä heti alusta, mutta tärkeintä on saada kunnon potti pisteitä, jotta saamme MM-taistelua palautettua takaisin raiteilleen.

M-Sportin brittikuski Gus Greensmith asetti ennen Portugalin MM-rallia kovan tavoitteen, kun mies uhosi ajavansa podiumille. Homma kuitenkin lässähti hyvän alun jälkeen lukuisiin rengasrikkoihin sekä keskeytykseen jousitusvian vuoksi lauantaina.

– Kaiken pitäisi olla kunnossa, sillä auton säädöt olivat kunnossa jo Portugalissa. Tätä kisaa varten emme aja testiä, mutta ei se ole tässä vaiheessa kovin kriittistä. Haluan saada nyt kunnon tuloksen ajettua, Greensmith suunnittelee.

Greensmith on keskeyttänyt kolme edellistä Sardinian MM-rallia, joten mieheltä vaaditaan kenties pientä muutosta varsin aggressiiviseen ajotyyliin, jotta pisteitä kertyy mukaan tällä viikolla.

Breen on ajanut Sardiniassa ykköskaliiberin autolla vain kerran, kun vuonna 2018 hän sijoittui Citroenin ratissa kuudenneksi.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat