Quantcast

Fordin rattiin vaihtanut WRC-kuski löysi ajamisen ilon – ”MM-sarjassa et voi pärjätä, jos kaikki ei ole kunnossa”

Ranskalainen Pierre-Louis Loubet palasi pitkästä aikaa tositoimiin reilu viikko sitten ajetussa Kroatian MM-rallissa.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet vaihtoi täksi kaudeksi Hyundailta brittitalli M-Sport Fordin leipiin ja ajaa uudella Puma Rally1 -autolla seitsemän MM-rallin ohjelman.

Vaikka Kroatiasta ranskalaiskuski ei pisteitä saanut, kokee mies olevansa oikealla tiellä. 25-vuotias Loubet ajoi edellisen MM-rallissa viime vuoden syyskuussa Kreikassa. Kaksi edellistä kautta Hyundailta eivät tuoneet kuin muutaman pistesijan.

Loubet kuitenkin huomauttaa, että nyt myös kalusto on kunnossa. Toisen polven rallikuskin mukaan Hyundain asiakastiimi 2C Competitionin WRC-auto ei ollut läheskään tehdasautojen veroinen.

– Kaikki varmasti tietävät, ettei Hyundain autoni ollut tehdasautojen kaltainen. Olen nyt ymmärtänyt, että MM-sarjassa et voi pärjätä, jos kaikki ei ole kunnossa, Loubet sanoo Dirtfish-sivustolla.

– Viime vuonna olin jotain kaksi sekuntia per kilometri muita jäljessä, enkä ymmärtänyt miksi näin oli. Puskin kyllä kaikkeni, mutta nyt Kroatiassa en puskenut yhtään sen enempää. Se ei kuitenkaan ollut 2C:n porukan vika. Nyt olen kuitenkin onnekkaassa asemassa ja voin vihdoin käynnistää WRC-urani kunnolla.

Loubetin haaveet kunnon tuloksesta Kroatiassa karisivat kolmeen rengasrikkoon perjantaina, jonka myötä ranskalaisen oli pakko keskeyttää ajopäivä. Lauantaina ja sunnuntaina ranskalainen kuitenkin pääsi jatkamaan ja ajoi varsin kohtuullisia erikoiskoeaikoja.

Seitsemän kuukauden ajotaukoa selittää Loubetin osalta myös pyöräilyonnettomuus, missä mies loukkasi lonkkaansa viime vuoden loppupuolella.

– Olen todella onnellinen, että kahden todella raskaan vuoden jälkeen sain vihdoin ajofiiliksen takaisin. Siihen päälle vielä seitsemän kuukautta kotona loukkaantumisen takia, joten nyt tunnelmat ovat mahtavat, vuoden 2019 WRC2-mestari summaa.

Loubet on lähtöviivalla seuraavan kerran parin viikon päästä ajettavassa Portugalin MM-rallissa, joka on tämän vuoden ensimmäinen sorakisa MM-sarjassa.

– Meillä on hyvä lähtöpaikka (11:s), ja olen aina tuntenut oloni hyväksi Portugalin pätkillä. Toivon, että pystymme saavuttamaan hyviä asioita, Loubet miettii.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat