Ford-tähdeltä jää seuraavakin MM-ralli väliin – ”Erittäin turhauttavaa”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuljettaja Elfyn Evans ei pystynyt osallistumaan viime viikonloppuna ajettuun Suomen MM-ralliin. Häneltä jää väliin myös kahden viikon kuluttua ajettava Saksan MM-ralli selkävaivojen vuoksi.

Evans satutti selkäänsä Estonia-rallissa, jossa hän valmistautui Suomen MM-osakilpailua varten. Lääkärit ovat tarkkailleet Evansin toipumista, mutta selkä ei ole vielä kuntoutunut täysin. Lääkärit suosittelivat Evansia jättäytymään pois Saksan asvalttikisasta.

– On erittäin turhauttavaa, kun ralleja jää väliin kriittisessä vaiheessa kautta. Vamman pitää kuitenkin parantua kunnolla, MM-sarjassa neljäntenä oleva Evans kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Olisi houkuttelevaa vain tulla toimeen tämän kanssa ja palata, mutta todellinen tilanne on se, että tarvitsen enemmän aikaa. Haluan olla palatessani täydessä kunnossa ilman kompromisseja.

Gus Greensmith paikkasi Evansia Suomen MM-rallissa. Greensmithin osalta kisa päättyi ulosajoon päätöspäivänä sunnuntaina.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista Suomen MM-rallissa. Videolla näkyy Greensmithin kisan keskeyttänyt virhe. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274966″ ap mute]

 

WRC.comin mukaan M-Sport Fordilla oli kolme ehdokasta Evansin tuuraajaksi Saksassa: Greensmith, ranskalainen Eric Camilli ja uusiseelantilainen Hayden Paddon. M-Sport ilmoitti myöhemmin keskiviikkona, että Greensmith ajaa Evansin sijaan Saksan asvalttikisassa.

Camilli kilpaili uudella Ford Fiesta R5 -autolla Suomessa. Paddonin puolestaan piti ajaa Keski-Suomessa Fordin WRC-autolla, mutta testissä sattunut onnettomuus esti Paddonin osallistumisen ralliin.

Saksan MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta.

Juttua päivitetty kello 14.43: M-Sport Ford vahvisti Greensmithin ajavan Saksassa.

Lue myös nämä