Ford-tähdellä upeita muistoja Argentiinasta – ”Voimme odottaa kovaa tulosta”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin walesilaiskuski Elfyn Evansille Argentiinan ralli on ainakin historian valossa erittäin mieluinen. 

Evans ja kartturi Dan Barritt kipusivat ensimmäistä kertaa podiumille juuri Argentiinassa vuonna 2015. Viime vuonna kaksikko oli puolestaan erittäin lähellä avausvoittoaan MM-sarjassa, mutta Hyundain Thierry Neuville oli lopulta nopeampi vain 0,7 sekunnin turvin. Evans ja Barritt kuitenkin juhlivat debyyttivoittoaan kuusi kuukautta myöhemmin Walesissa.

Kilpailu on myös siinä mielessä kaksikon mieleen, että Barritt palaa yhden kisan mittaiselta sairauslomaltaan takaisin Evansin viereen. Evans täräytti rajusti ulos Meksikon MM-rallissa maaliskuun alussa ja Barritt joutui huilaamaan Korsikan osakilpailun aivotärähdyksen vuoksi.

– On mahtavaa, että Dan on täysin toipunut ja vieläpä ralliin, josta meillä molemmilla on erityisiä muistoja. Täällä me saimme ensimmäisen podiumin ja olimme lähellä voittoa viime vuonna. Silloin se oli karvas kalkki nieleskellä, mutta uskon, että se teki meistä vahvempia. Haluamme jälleen ajaa täällä huippusijoituksesta, Evans summaa.

– On selvää, että minun kauden aloitus ei ole ollut paras mahdollinen. Haluamme kuitenkin muuttaa sen asian tulevana viikonloppuna. Me saimme jo ihan hyvän tuloksen Korsikalta ja nyt kun Dan on takaisin vieressäni, voimme odottaa kovaa tulosta.

Evans korostaa, että Argentiinassa maltti on valttia.

– Tällaiseen tapahtumaan pitää ottaa hyvin rauhallinen lähestymistapa. Virheiden mahdollisuus on niin minimaalinen. Melkein joka mutkassa sinua voi odottaa kivi, joka päättää homman. Pitää ajaa siististi ja välttää virheitä, Evans paaluttaa.

– Meillä oli hyvät testit tätä kisaa varten ja saimme jälleen hienon sorafiiliksen päälle. Meillä on myös aika hyvä lähtöpaikka kisaan ja auto tuntuu kaikin puolin hyvältä. Katsotaan, mihin asti voimme yltää.

Argentiinan ralli alkaa torstaina ajettavalla testierikoiskokeella.

Lue myös nämä