Quantcast

Ford-pomo tyytyväinen Sunisen suoritukseen – ” Teemua varmasti turhautti välillä”

Teemu Suninen ja Malcolm Wilson
Teemu Suninen (oik.) ja M-Sport Fordin johtaja Malcolm Wilson. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin Fordin rallitalli ei päässyt missään vaiheessa viime viikonloppuna kärjen vauhtiin Argentiinan MM-rallissa. Tiimin kaikki kolme kuskia kuitenkin toivat autonsa maaliin, joten tärkeitä pisteitä valui laariin sekä kuskien että valmistajien MM-sarjassa.

– Kun ottaa kaikki tekijät huomioon, niin ei se hassumpi viikonloppu ollut meille. Emme olleet siinä vauhdissa, mitä olisimme toivoneet, mutta otimme tärkeitä pisteitä, tiimipomo Malcolm Wilson sanoo.

Puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier ajoi Argentiinassa neljänneksi. Pistepottia lihotti kisan päättäneen Power Stagen toinen sija.

– Sebastien ja Julien (Ingrassia) tietävät, miten mestaruus voitetaan. Kisa ei mennyt heidän suunnitelmien mukaan, mutta he eivät turhautuneet. He tekivät työnsä ja ottivat mukaan ison kasan pisteitä. Juuri tämä ominaisuus tekee heistä vahvoja, kun lasketaan koko kauden pisteet yhteen, Wilson analysoi.

Tallin kaksi muuta kuskia Elfyn Evans ja Teemu Suninen olivat melkoisen yössä koko viikonlopun ajan. Evans oli lopputuloksissa kuudes ja Suninen yhdeksäs. Suomalaissuojattinsa vaisusta sijoituksesta huolimatta Wilson oli tyytyväinen nuoren jokelalaisen tekemiseen.

– Teemu teki juuri sitä työtä, mitä häneltä odotettiin viikonloppuna. Teemua varmasti turhautti välillä. Ei ole koskaan helppoa tehdä debyyttiä Argentiinan rallissa varsinkaan näillä autoilla. Se on niin haastava kisa, että kokemusta tarvitaan, jos mielii hyvää sijoitusta. Hänellä on nyt kokemusta ja olen varma, että hän on tulevaisuudessa vahvempi, Wilson pohdiskeli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat