Ford-pomo antoi synninpäästön Suniselle – ”Tämä on vasta hänen neljäs kisa WRC-autolla”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin Teemu Sunisen päivä oli muiden suomalaisten tavoin tuskainen Meksikon MM-rallissa. Rämpiminen päättyi keskeytykseen oman virheen takia seitsemännellä erikoiskokeella.

M-Sport Fordin tallipomo Malcolm Wilson otti rauhallisesti vastaan uutiset Sunisen keskeytyksestä.

– Uskon, että Teemu oli vähän pettynyt, kun ei aamupäivällä ollut paremmassa vauhdissa. Meidän pitää kuitenkin kaikkien muistaa, että tämä on vasta Teemun neljäs ralli WRC-autolla. Rallissa kokemus on kuitenkin kaikkein tärkeintä, Wilson muistutti.

– Oli mukava nähdä, että hän ajoi pohjat Leonin yleisöpätkälle, mutta iltapäivän virhe rikkoi jäähdyttimen ja hänen oli pakko keskeyttää. Onneksi hän voi jatkaa kisaa huomenna.

Myös tyynenrauha suomalainen otti itse vaikean päivän haasteet rauhallisesti vastaan.

– Aamulla ajorytmini ei ollut kunnossa ja en ollut niin nopea kuin haluaisin. Minulla oli hyvä lähtöpaikka ja toivoin olevani lähempänä kärkeä. Vertailin itseäni Sebastien Loebiin ja sitten muistin, että onhan hän yhdeksänkertainen mestari, Suninen naureskeli.

– Iltapäivällä puskimme jo enemmän. Siellä oli yksi helppo oikealle kääntyvä mutka, jonka ajoin vähän leveäksi. Osuimme aitaan ja rikoimme jousitusta. Sen jälkeen auto oli vaikea ajaa varsinkin jarrutuksissa. Sitten ajoinkin leveäksi, osuin muuriin ja meidän piti keskeyttää.

M-Sportin perjantai oli vaikea Meksikossa, sillä myös Elfyn Evans joutui keskeyttämään, kun kartturi Daniel Barritt piti viedä tarkempiin tutkimuksiin ulosajon jälkeen.

Puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier kuitenkin pitää Fordin mainetta yllä. Ogier on perjantain jälkeen Meksikon rallissa viidentenä.

– Yritimme puskea niin kovaa kuin mahdollista. Meillä oli yksi pieni spinnaus, jossa hävisimme ehkä kuusi sekuntia. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, sillä olimme toisena tiellä. Huominen ei välttämättä ole paljon helmompi. On vaikea saada edellä menevät kiinni, mutta yritetään parhaamme, Ogier sanaili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat