Quantcast

Ford panostaa nyt isosti ralliin – Ogierin kilpuria testattiin Yhdysvalloissa

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin rallitiimi saa täksi kaudeksi jälleen tehdastukea Fordilta. Ensimmäisen avunannon taloudellisen edun lisäksi tiimi sai Meksikon MM-rallin jälkeen, kun Ford Fiesta WRC lennätettiin Charlottee Yhdysvaltoihin.

Puolustavan maailmanmestarin Sebastien Ogierin Fiestaa testattiin Fordin kehitystehtaassa, jossa se hyötyi muun muassa NASCAR-autojen teknologiasta. Yhdysvalloista kilpurit puolestaan lennätettiin suoraan testeihin Korsikalle, jossa kaasutellaan seuraava MM-ralli ensi viikolla.

 

– Halusimme saada auton tehtaalle, mutta siitä viikon päästä se oli jo Korsikalla. Kiirettä siis piti todella. Olimme kuitenkin kotimatkalla Meksikosta, joten siinä mielessä visiitti oli järkevin tässä vaiheessa, M-Sportin rallitoiminnoista vastaava insinööri Chris Williams sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Opimme reissusta paljon, joten se on tietenkin hyvä asia. Me saimme paljon vahvistusta asioille, joita on jo tehty Fordin muilla sektoreilla. Reissu siis kannatti todella tehdä, Williams jatkaa.

Williamsin mukaan Fiestan osalta keskityttiin eritoten numeeriseen virtausdynamiikkaaan (CFD). Se on virtausmekaniikan osa-alue, jossa laskennallisesti yritetään ratkaista fluidien eli nesteiden sekä kaasujen käyttäytymistä.

Fiestaa pidettiin paljon tuulitunnellissa, jotta virtausmekaniikasta saatiin dataa. Charlottessa Ford testaa myös NASCAR-autojaan. Nyt näitä menetelmiä käytettiin ensi kertaa ralliauton parantamiseksi.

– Me vietimme paljon aikaa tuulitunnellissa ja juuri tuolla tämä auto ei ole ennen ollut. Siitä oli paljon apua. Me saimme parannuksia, mutta ne näkyvät luultavasti enemmän pitkällä tähtäimellä, Williams sanailee.

 

Autosportin mukaan Fiesta WRC piipahtaa myös toistamiseen tämän kauden aikana Charlottessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat