Quantcast

Ford-kuskit ”loistavat” rallin MM-sarjan top 10 -ulosajolistalla – myös Kalle Rovanperän voltit pääsivät mukaan

Rallin MM-sarja on julkistanut verkkosivuillaan kauden 2022 parhaat ulosajot.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperän ainoa kaato taaphtui Belgian MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paljon kunniaa viimeisen viikon aikana mestaruudestaan saaneet Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen nousivat kärkikahinoihin myös kauden 2022 parhaiden ulosajojen listalla. Suomalaiskaksikko ajoi Belgiassa elokuussa rajusti ulos ja tämä huomioitiin WRC.comin listauksessa kauden toiseksi komeimmaksi ulosajoksi.

Belgian Ypres-ralli vaati monta uhria syvien ojiensa myötä. Top 10 -listalle Ypresin ulosajoillaan nousivat myös Fordin Craig Breen ja Adrien Fourmaux.

M-Sport Fordin tuskainen kausi näkyy myös ulosajolistalla, sillä mukana on peräti kuusi Ford-kuljettajan tärskyä. Ranskalainen Fourmaux sai listalle peräti kolme kaatoa. Kaikkein hurjimman paukun mies tarjoili heti kauden avauskisassa Monte Carlossa, kun Puma Rally1 meni täysin palasiksi pudottuaan alas vuoren rinteeseen.

Fordin Gus Greensmith sai listalle kaksi suoritustaan. Brittikuskin kaato Uudessa-Seelannissa syys-lokakuun vaihteessa huomiotiin kauden ykkössuorituksena ulosajojen kategoriassa.

Mukana listalla ovat lisäksi Toyotan Elfyn Evansin ja Hyundain Thierry Neuvillen onnekkaat ulosajot. Evans kippasi autonsa Uudessa-Seelannissa, mutta se tuli alas pyörilleen ja walesilainen pääsi pätkän maaliin. Neuville puolestaan törmäsi kovaa ojaan Kroatiassa huhtikuussa Power Stage -pätkällä, mutta pääsi maaliin ja sijoittui vieläpä kolmanneksi.

Ehkä surullisin kaato listalla on Hyundailla viime kaudella ajaneen Oliver Solbergin ulosajo Suomen MM-rallin ensimmäisen varsinaisen metsäerikoiskokeen toisessa mutkassa. Syystä tai toisesta Esapekka Lapin voltit Toyotalla Suomen MM-rallissa ja niitä seurannut ajo ilman tuulilasia eivät päässeet listalle.

Top 10 -ulosajot rallin MM-sarjan kaudelta 2022 voit tsekata alapuolelta.

Katso alta kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista, jossa niin ikään riitti dramaattisia tapahtumia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat