FIA:n rallipomo valaa uskoa Belgian MM-rallin suhteen – ”En näe mitään syytä, miksi se jäisi ajamatta”

Yves Matton
Yves Matton. Kuva Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA:n rallipomo Yves Matton on yhä luottavainen, että marraskuun 19. – 22. päivä ajettava Belgian MM-ralli voidaan toteuttaa koronauhasta huolimatta . 

Perinteikäs Ypres-ralli otettiin kalenteriin korvaamaan koronapandemian peruuttamia osakilpailuja. Nyt myös Ypresin kohtalona voi kuitenkin olla surkea koronatilanne Belgiassa. Matton kuitenkin nostaa esiin pari tärkeää pointtia.

– Tapahtumalla on tällä hetkellä viranomaisten tuki, ja ei ole mitään syytä, miksi se jäisi ajamatta. Olen todella luottavainen. Belgiassa ajettiin viime viikonloppunakin yksi ralli (Aarova Rally Oudenaarde) ja kisat alkoivat siellä ylipäätään jo elokuun lopussa,  Matton sanoo rallisivusto Dirtfishille.

– Ei ole mitään deadlinea (korona suhteen). Tietenkin tässä maailman tilanteessa kaikki on mahdollista ja peruutus voi tulla vaikka vain muutama päivä ennen rallia.

Katso alta viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Entinen Citroenin tallipomo korostaa yhteistyötä hallituksen kanssa. Hyvä esimerkki toimivasta yhteistyöstä saatiin syyskuussa Virossa, kun ensi kertaa järjestetyn MM-kilpailun järjestelyt toimivat moitteetta. Pääministeri Jüri Ratas tuki vahvasti Viron rallia ja mahdollisti, ettei tallien henkilökunnan tarvinnut olla 14 vuorokautta karanteenissa maahan saavuttuaan. Sen sijaan Virossa järjestettiin lentokentällä ja Tallinnan satamassa koronatestaus kaikille rallin parissa työskenteleville.

– Ypresin suhteen voin sanoa, että me yritämme kaikkemme järjestäjien kanssa välttääksemme sitä, että hallitus tekisi peruutuspäätöksen vain muutama päivä ennen kisan alkua. Järjestäjät antoivat minulle viimeksi hyvää palautetta, että kisa tullaan ajamaan, eikä muita vaihtoehtoja tällä hetkellä edes harkita, Matton tähdentää.

– Tärkein asia on saada tuki hallitukselta. Virossa normaalisääntöjen puitteissa rallia ei olisi voitu ajaa, mutta kiitos valtion se onnistui.

Viime viikonloppuna Belgiassa ajetun Aarova Oudenaarde -rallin voitti Hyundain WRC-autoa ohjastanut Craig Breen, joka käytti kisaa valmistautumisena juuri Belgian MM-osakilpailuun. Vaikka kyseinen ralli saatiin ajettua, on esimerkiksi marraskuun alkuun suunniteltu perinteikäs Condroz-ralli peruttu koronan takia.

– Ei Condrozin ja Ypresin suhteen voi tehdä kunnollista vertailua. Ei ammattilais- ja amatööriorganisaatiota voi verrata keskenään. Condroz perustuu vapaaehtoistoimintaan, eikä tavoitteena ole tehdä voittoa. Lähestymistapa kisaan on aika erilainen, kun sitä pyörittävät ihmiset, jotka saavat siitä palkkaa, Matton huomauttaa.

Lue myös nämä