FIA:lta pyyntö WRC-talleille – Toyota ja Hyundai eivät piitanneet

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA pyysi rallin MM-sarjan talleilta ennen Meksikon rallin viimeistä erikoiskoetta, etteivät tallit taktikoisi Power Stage -pätkällä. Toyota ja Hyundai viittasivat kintaalla kattojärjestön toiveelle.

Motorsport Newsin mukaan FIA toivoi, ettei Meksikossa nähtäisi uusintaa Ruotsin MM-rallin päätöspätkästä, jolla Sebastien Ogier taktikoi itselleen paremman lähtöpaikan myöhästymällä lähdöstä. Ogierin tekemää temppua ei ole kielletty säännöissä, joten Toyota ja Hyundai käyttivät vastaavaa taktiikka Meksikon rallin viimeisellä pikataipaleella.

Tänakin piti olla toisena lähtöjärjestyksessä, mutta Toyotan virolaiskuljettaja myöhästyi tarkoituksella lähdöstä ja starttasi vasta rallin voittaneen Ogierin jälkeen erikoiskokeelle. Tänakilla ei ollut mitään hävittävää, sillä hän oli keskeyttänyt lauantaina ja pudonnut kauas pistesijoista.

Tänakin esimerkkiä seurasi Hyundain Thierry Neuville, joka lähti Power Stagelle Tänakin jälkeen. Neuville oli niin tukevasti kiinni rallin kuudennessa tilassa, ettei aikasakko pudottanut hänen sijoitustaan.

Tänak onnistui täydellisesti taktikoinnissaan, sillä hän oli Power Stagen ykkönen 0,4 sekunnin erolla Ogieriin. Pätkävoitosta virolainen kuittasi viisi arvokasta MM-pistettä. Neuville sijoittui neljänneksi ja sai kaksi bonuspistettä.

Meksikon MM-rallin Power Stagen tulokset:
1. Ott Tänak     Toyota 6.33,1 (5 lisäpistettä)
2. Sebastien Ogier  Ford   +0,4 (4)
3. Jari-Matti Latvala Toyota  +1,3 (3)
4. Thierry Neuville  Hyundai  +1,4 (2)
5. Andreas Mikkelsen Hyundai  +2,9 (1)

Lue myös nämä

 • Uusimmat