FIA vahvisti uuden Power Stage -säännön – ”Nyt ei voi enää kukaan kikkailla”

Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier
Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on vahvistanut uuden säännön koskien rallin MM-sarjan kisojen päätöspätkinä ajettavia Power Stage -erikoiskokeita. Asia nousi tapetille Ruotsin ja Meksikon MM-ralleissa, kun kuskit ja tallit taktikoivat rajusti saadakseen paremman lähtöpaikan. 

Ruotsissa aikasakoilla taktikoinnin aloitti Sebastien Ogier. Ottamalla aikasakon kuskit pääsivät paremmalta lähtöpaikalta hamuamaan ylimääräisiä MM-pisteitä. Jatkossa tämä homma kuitenkin loppuu, sillä sääntöihin on tehty muutos, joka astuu voimaan jo tämän viikon Korsikan MM-rallissa.

Uuden säännön mukaan kuljettaja, joka ei lähde omalla paikallaan Power Stage -erikoiskokeelle, ei myöskään saa yhtään ylimääräistä pistettä, vaikka ajaisikin viiden joukkoon.

– Korsikan rallissa se ei vaikuta oikeastaan mitenkään, mutta sorakisoissa tietenkin taktikoinnilla on saanut etua. Se mitä esimerkiksi Seb teki Ruotsissa oli pelkästään järkevää, sillä sääntökirjoissa oli siinä kohdassa reikä. Nyt se on sitten kitketty säännöllä pois, Toyotan Esapekka Lappi kommentoi Rallit.fille.

– Hyvä että se asia on nyt muutettu. Vähän se on mennyt alkukaudesta pelleilyksi. Nyt ei voi sen suhteen kukaan enää kikkailla, tallikaveri Jari-Matti Latvala säestää.

Korsikan MM-ralli alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat