FIA tarttumassa härkää sarvista: MM-rallisääntöön harkitaan muutosta

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan tekevän muutoksia rallin MM-sarjan Power Stage -sääntöihin, jotta tallit ja kuljettajat eivät pystyisi jatkossa taktikoimaan osakilpailuiden päätöserikoiskokeilla.

M-Sport Fordin mestarikuljettaja Sebastien Ogier hyödynsi ensimmäisenä säännöissä olevaa porsaanreikää helmikuussa ajetussa Ruotsin MM-rallissa. Ranskalainen myöhästyi tarkoituksella Power Stagen lähdöstä ja sai itselleen paremman lähtöpaikan. Ogier ajoi pätkällä toiseksi ja otti neljä lisäpistettä. Myöhästymisestä Ogierille langetettiin aikasakko, joka ei kuitenkaan vaikuttanut hänen erikoiskoeaikaansa.

Meksikon MM-rallissa koettiin jälleen vastaavanlainen tilanne. Tällä kertaa Toyotan Ott Tänak ja Hyundain Thierry Neuville viivästyttivät lähtöään ja ottivat bonuspisteitä Power Stagelta.

FIA oli pyytänyt ennen Meksikon rallin päätöspätkää, etteivät tallit taktikoisi Power Stagella. Tallit tekivät kuitenkin selväksi, että ne hyödyntävät taktikointia, koska se on säännöissä sallittu.

FIA:n tuore rallijohtaja Yves Matton vahvisti Motorsport Newsille, että sääntömuutoksesta keskustellaan WRC-komission seuraavassa kokouksessa toukokuussa.

– Tätä asiaa on tutkittu ja siitä on keskusteltu Ruotsin rallin jälkeen, ja on tärkeää löytää tyydyttävä ratkaisu. WRC-komissiossa ja Maailman moottoriurheiluneuvostossa pitää mennä läpi tarkkaan määritelty prosessi, jota pitää kunnioittaa, Matton kertoi Motorsport Newsille.

Lue myös nämä