FIA reagoi viimein mestarikartturin kritiikkiin

Martin Järveoja ja Ott Tänak saivat samankokoiset mestaruuspystit. Kuva: FIA

Ott Tänak ja kartanlukija Martin Järveoja pokkasivat perjantaina rallin maailmanmestaruuspystit Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa Pariisissa.

Aiempina vuosina mestarikuljettajille jaettiin huomattavasti isommat pokaalit kuin kartanlukijoille. Sebastien Ogierin kanssa kuudesti mestaruuden valloittanut Julien Ingrassia oli antanut asiasta useaan otteeseen kritiikkiä FIA:lle.

Ingrassia nosti asian esille muun muassa viime vuoden palkintogaalassa Pietarissa.

– Toivoisin, että jonain päivänä me kartanlukijat saisimme yhtä hienon palkinnon, sillä me olemme osa rallia. Ehkä se tapahtuu ensi vuonna, Ingrassia totesi lavalla.

Tommi Mäkinen, Sebastien Ogier, Julien Ingrassia
Vuonna 2018 kartanlukija Julien Ingrassia (oik.) sai huomattavasti pienemmän pystin kuin Sebastien Ogier (kesk.) ja Toyotan mestaruustiimin pomo Tommi Mäkinen (vas.). Kuva: FIA

Lue myös: Kalle Rovanperä juhli itsenäisyyspäivää Pariisissa – pokkasi komean pokaalin mestaruudesta

FIA reagoi viimein mestarikartturin palautteeseen. Järveoja vastaanotti perjantaina samanlaisen palkinnon kuin mestarikuljettaja Tänak.

– Tämä oli elämäni paras vuosi, koska menin naimisiin tänä vuonna. Mutta toki mestaruuden voittaminenkin oli unelmien täyttymys, Järveoja veisteli.

Tänak ja Järveoja saavuttivat ensimmäisen MM-tittelinsä Toyotalla. Virolaiset kilpailevat kaksi seuraavaa kautta Hyundailla.

Lue myös: Ott Tänak hehkutti ensitestejä Hyundain WRC-kilpurilla – ”Tunsin heti oloni hyväksi autossa”

Toyota julkisti ensi kauden kuskinsa viime viikolla. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja