MM-sarjan huippukuskit ja -kartanlukijat perustivat oman yhdistyksensä, WoRDAn, kun FIA päätti näpäyttää Hyundain Adrien Fourmaux’ta Ruotsin MM-rallin päätteeksi. Fourmaux lausui maalihaastattelussa yhden kirosanan, joka maksoi hänelle lopulta 10 000 euroa.
Tapauksen jälkeen perustettu kuljettajayhdistys lähetti FIA:lle avoimen kirjeen, johon liitto ei vastannut virallisesti ennen Safari-rallia. Kuskit ja kartturit haluaisivat päästä keskustelemaan FIA:n puheenjohtajan Mohammed bin Sulayemin kanssa sanan- ja ilmaisunvapauteen liittyvistä asioista.
FIA on ottanut bin Sulayemin johdolla tiukan linjan kiroilua ja mielenilmauksia kohtaan. Tämän takia kuljettajien on mietittävä tarkasti julkisia lausuntojaan – tai seurauksena voi olla sakkoa.
Rallin MM-sarjan pätkähaastattelut ovat ainutlaatuisia, sillä ne annetaan välittömästi suorituksen jälkeen – toisin kuin useimmissa muissa urheilulajeissa. Tämän takia kuljettajien aidot tunteet pääsevät esiin ja välittyvät lajin faneille.
Bin Sulayemin toiminnassa on hämmentänyt yksi seikka: hän tietää tarkalleen, minkälaisia tunteita kuljettaja voi käydä läpi heti erikoiskokeen jälkeen. Arabiemiraateista kotoisin oleva bin Sulayem on nimittäin entinen rallikuljettaja ja hän on voittanut muun Lähi-idän rallimestaruuden peräti 14 kertaa vuosien 1986-2002 välillä. Hän ajoi urallaan myös 23 MM-rallia.

Tätä taustaa vasten MM-sarjan nykyiset kuskitkin ovat hämillään siitä, miten FIA:n puheenjohtaja voi seisoa nykyisen linjauksen takana. Kun keho on täynnä adrenaliinia haastattelun aikana, suusta saattaa päästä voimasana, jolla ei yleensä ole tarkoitus loukata ketään.
– Toivon ja uskon, että hänkin tietää sen tunteen ja kaiken muun, Toyotan japanilaistähti Takamoto Katsuta kertoi Keniassa.
– Kuvittele tilanne, että olet juuri tullut maaliin heti sen jälkeen, kun olet ollut melkeinpä lähellä kuolemaa. Sitten joku työntää välittömästi mikrofonin eteesi ja kysyy, että miten se meni. Tunteet ovat pinnassa ja haluat sanoa jotain.
Katsuta ja kaikki muutkin kuljettajat toivovat, että he pääsevät pian keskustelemaan asioista FIA:n kanssa.
– Meidän täytyy löytää toimiva ratkaisu, koska fanit haluavat nähdä draamaa ja tunteita, Katsuta painotti.

Katsutan mukaan kuljettajat pettyivät siihen, ettei FIA lähtenyt keskusteluun mukaan heti kuskiyhdistyksen kannanoton jälkeen. Safari-rallin mielenilmauksellaan kuskit ovat varmasti saaneet kattojärjestön huomion.
– Meidän WRC-kuljettajien ja kartanlukijoiden piti tehdä jotain. Muuten mikään ei muutu.
– Nykyään on tärkeää olla esillä mediassa ja sosiaalisessa mediassa, mutta samaan aikaan pitää olla varovainen. Ymmärrän, mitä he (FIA) yrittävät tehdä, mutta meidän molempien osapuolien pitäisi kunnioittaa toisiamme, Katsuta sanoi.