Quantcast

FIA-pomo hehkuttaa Belgian tuloa mukaan rallin MM-sarjaan – ”Ypres on todellakin rallin DNA:n mukainen kisa”

Yves Matton
Yves Matton. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden 2021 kalenteri koki muutoksen tällä viikolla, kun Ison-Britannian osakilpailu peruttiin ja tilalle nostettiin varakisojen joukosta belgialainen Ypres-ralli.

Koronapandemian aiheuttaman taloustaantuman myötä Pohjois-Irlanti ei löytänyt julkiselta puolelta rahoitusta, joten kisa piti laittaa jäihin. Ypres-ralli kiitti, kumarsi ja tarttui tilaisuuteensa.

Ypres-ralli piti ajaa jo viime syksynä koronan perumien osakilpailujen tilalla, mutta virus perui myös varakisan. Nyt Alain Penassen johtamalla Ypres-rallilla on nyt uusi mahdollisuus osoittaa rallimaailmalle kuuluvansa WRC-kalenteriin.

– Tämä on tilaisuus Belgialle ja Ypres-rallille nousta esiin viime vuoden yrityksen jälkeen. Ypres on todellakin rallin DNA:n mukainen kisa ja siinä yhdistyy mukaan myös Span moottorirata eli kaksi ikonista asiaa belgialaisessa moottoriurheilussa. Odotan sitä rallia innolla, FIA:n rallipomo Yves Matton sanoo tiedotteessa.

Penasse oli luonnollisesti vaihdoksesta hyvillään. Ypres-rallin järjestäjät suunnittelivat jo kisan täysin valmiiksi viime syksynä, sillä ralli peruttiin aivan viime tipassa. Ideana on ajaa Ypres-rallin perinteiset erikoiskokeet perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina kisa huipentuu Span moottoriradan ympäristössä.

– Viime vuonna vapaaehtoiset työntekijämme osoittivat, että he pystyvät pienelläkin varoitusajalla järjestämään MM-rallin. Ikävä kyllä se homma ei toteutunut, mutta otamme mielellämme elokuussa WRC-autot vastaan ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa, Hyundain WRC-tallin johtajistoon niin ikään kuuluva Penasse summaa.

– Käytämme viime vuoden formaattia hyväksemme. Se sai kehuja kaikilta, jotka olivat tulossa kilpailemaan. Jo viime syksynä mukaan olisi tullut 140 autokuntaa, mikä oli vaikuttavaa.

Ypres-ralli kärkkyi taustalla tilaisuuttaan, joka saattoi olla tuloillaan. Kun kutsu kävi, ei Penassen johtamalta tiimiltä tarvinnut kahdesti kysyä.

– Olemme olleet yhteydessä FIA:n ja WRC-promoottorin kanssa siitä asti, kun rallimme peruttii viime lokakuussa. Korostimme, että tapahtumamme on valmis ottamaan paikkansa kalenterissa, Penasse tähdentää.

Elokuun lopussa Span moottoriradalla ajetaan formuloita, joten rallin ajankohdaksi valikoituu kuun puoliväli.

– Meidän piti ottaa huomioon Span radan varaukset sekä Ypresin keskusorin saatavuus. Formulat ajetaan elokuun lopussa, joten kuun puoliväli on ideaali ajankohta, Penasse vahvistaa.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat