Quantcast

FIA lanseerasi uuden MM-sarjan kestävyyskisoille – Dakar-ralli kalenterissa mukana

Stephane Peterhansel
Lajilegenda Stephane Peterhansel voitti tämän vuoden Dakar-rallin. Kuva: Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA tiedotti torstai-iltana, että kaudella 2022 myös Dakar-rallin kaltaisista kestävyyskisoista muodostuu kattojärjestön alle uusi MM-sarja. 

FIA ja ranskalainen Amaury Sport Organisation tekivät asiasta sopimuksen ja A.S.O toimii uuden MM-sarjan promoottorina. Päätöksestä äänestettiin myös FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston jäsenten kesken nettiäänestyksenä. Uusi sarja tottelee nimeä FIA World Cup for Cross-Country Rallies.

FIA ja A.S.O tekivät kestävyyskisojen MM-sarjasta viisivuotisen sopimuksen. MM-tittelit jaetaan kuljettajille, kartanlukijoille ja valmistajille kaikissa luokissa.

– Olen iloinen, että nämä pitkät ja hedelmälliset neuvottelut saivat hienon lopputuloksen. A.S.O on uuden sarjan promoottori ja kalenteri tulee sisältämään kuuluisan Dakar-rallin, FIA:n presidentti Jean Todt kertoo tiedotteessa.

Kauden 2022 kalenteri julkaistaan myöhemmin, mutta varmaa on, että Dakar-ralli on mukana. Tavoitteena on sisältää kalenteriin maksimissaan viisi osakilpailua.

– Nyt kun kestävyyskisat tulevat kokemaan valtavan suuren muutoksen, FIA:n uuden MM-sarjan luominen on meille loistava uutinen. A.S.O ryhtyy ylpeänä uuden sarjan promoottoriksi, jossa autonvalmistajilla on mahtava ikkuna osoittaa teknistä ammattiosaamistaan rajuissa olosuhteissa, A.S.O:n toimitusjohtaja Yann Le Moënner kommentoi.

– MM-sarjassa mahdollistamme valmistajille edistyksellisen siirtymisen vaihtoehtoisiin energiamuotoihin. Sarjan myötä myös kaikki tahot hyötyvät koko vuoden kestävästä näkyvyydestä median ja muun suhteen.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat